Мистичната пещера в село Ненково

Тя е с формата на женска утроба. На указателните табели пише “Към вулвата“

пещера Вулвата

Дълго време Минчо Гумаров от Кърджали пазил тайната на скалното светилище Утробата край село Ненково. „И дума няма да продумвате никъде! Ще вземат иманяри да я бастисат, могат и да я взривят. Мълчите и толкова”, посъветвал го шефът на историческия музей Павел Петков. Той бил първият, на когото откривателят разкрил, че е намерил Мистичната пещера.

Както може би се досещате, това чудно място помага на жени и семейства, които не могат да имат своя рожба. За изцелителните сили на пещерата говорят много свидетели, които разказват как точно се е случило всичко.

Ето какво разказва една жена: За пещерата научих от близки в Кърджали. Бяхме се подложили на дълго лечение – и аз, и мъжът ми. От десет години сме семейство, а нямаме дете. Едни лекари намираха причината в мен, други – в него. За оплождане „ин витро” не смеехме да мислим, защото е много скъпо, а ние сме с две нормални български заплати. Очаквах, препоръчвайки ми пещерата, да изпълнявам някакви шантави езически ритуали, да изричам молитви или заклинания някакви. Бях готова на всичко, разбира се, но нищо такова не се наложи. Тъкмо го бях приела като не съвсем изгубено време, защото си беше фантастична разходка из ухаещи на древност места, когато месец по-късно се убедих в щастливия и очакван резултат – бях бременна. Отказвам да повярвам, че е случайност – твърде дълго време ходехме по мъките, за да повярвам в случайността!” Днес Ирина Равадинова се радва на малката си дъщеричка и няма търпение да порасне достатъчно, за да я заведе в Свещената пещера.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *