Чаят от пакетчета може да съсипе зъбите ни!

Чаят от пакетче съдържа флуориди – в умерена доза те са полезни за зъбите и укрепват костите.

zubiАко обаче флуоридите са значително повече, отколкото са необходими на организма, можем да кажем сбогом на здравите зъби! В чаените пакетчета, както установиха американски изследователи, концентрацията на флуор е опасно висока, алармира medikforum.ru.
Известно е, че предозирането с флуор провокира флуороза на зъбите. При това заболяване състоянието на зъбите като цяло се влошава. По зъбния емайл се появяват светли петна, които постепенно потъмняват в зависимост от натрупването на елемента. Има случаи, в които местата с петна започват да се рушат. Това е белег, че подобни процеси протичат в цялата костна система. Костите могат да станат крехки и да се достига до травми при най-безобидни инциденти. Нарушават се функциите на щитовидната жлеза и черния дроб.
Изследователи от Медицинския колеж при университета Вашингтон в Сейнт Луис откриха, че в обикновения пакетиран чай има 6.5 части флуориди на милион при допустима норма от 4 на милион. Хипотезата е, че флуоридите се натрупват в листата на растението от водата и почвата. Съдържанието зависи от сортовете чай, от мястото на неговото отглеждане и от характеристиките на годината. Потребителят няма как да знае тези подробности, а и флуоридите в продукта не са обект на общата информация за съдържащите се в него вещества и елементи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *