Хипнозата може и да убива

Не позволявайте да манипулират съзнанието ви!

Ако има достатъчно силно и постоянно психическо въздействие може да се промени сферата на съзнанието на човека, като се отключи един от основните инстинкти – инстинктът за самосъхранение.

Както е известно, ръководителите на секти активно използват методите на хипнотичното внушение и най-различни технологии, за да зомбират своите последователи. Така например в нощта на 18 срещу 19 ноември 1978 година било извършено масово самоубийство на 911 членове на сектата „Народен храм“, живеещи в религиозна община в Джонстаун (Южна Америка). Главата на общината -проповедникът-евангелист Джим Джонс, ги накарал да изпият лимонада с цианкалий.

През февруари 1993 година служители на ФБР превзели с щурм имението „Маунт Кармел“ – резиденция на сектата „Коляно Давидово“. Ръководителят й Дейвид Кореш, обвинен в незаконно притежание на оръжие, отказал да се предаде доброволно. Когато танкът започнал да разбива оградата, а на територията на имението бил пуснат сълзотворен газ, сектантите подпалили сградата и огънят погълнал 86 души, включително жени и деца. Оцелели само девет. Оказало се, че Кореш заповядал на своите последователи да извършат акта на самозапалването. Той постоянно ги готвел за този край, научаваме от вестник „Феномен“.

Неслучайно те нарекли резиденцията си „Ранчото на Апокалипсиса“… на нивото на вибрациите Известен е експериментът, при който с помощта на апаратура човешката реч се преобразува в електромагнитни колебания. С това електромагнитно поле впоследстиве се въздейства върху растения. Когато хората „проклинали“ растенията и ги „заплашвали“, растенията умирали или мутирали. Но ако в записите звучели похвални думи, растенията буквално оживявали. Какво общо има тук внушението – нали растенията не могат да мислят или да разбират човешкия език?…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *