Вредно ли е младите хора да пълнеят?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

За последните 20 години процентът на младите хора, страдащи от затлъстяване, значително нарасна. Покачването на теглото все по-чес­то става причина за възникване на риск от развитие на ракови тумори в панкреаса.

Преди да стигнат до тези изводи, американски учени в продължение на 10 години изследвали повече от 1000 пациенти, които се лекували от рак, а също така и 800 съ­вършено здрави хора в качеството им на контролна група, като през това време, учените следели само теглото им. Резултатите показали, че хора с наднормено тегло във възрастовата група от 15 до 40 години по-често страдат от рак на панкреаса. При това по-големият риск бил при мъжете. Конкретните резултати пока­зали, че при хора с повишен индекс на телесната маса във възрастта над 20 години средно 5 години по-рано се развивал рак на панкреаса, отколкото при пациенти, които се придържали към здравословен начин на живот и поддържали теглото си в нормални граници. Оказало се, че наднорменото тегло при младите хора е опасно от всяка гледна точка.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *