Полезно за прогестогените и диафрагмата…

Дали диафрагмата застрашава здравето?

Вече година откакто вземам противозача­тъчни хапчета, а се чувствам някак неестест­вено. Решила съм да опитам да се предпазвам с диафраг­ма. Може ли тя с нещо да застраши здравето ми?

Калина Светланова – Пловдив

Основното предимство на диафрагмата е липсата на каквито и да е странични ефекти и рискове за здравето. He съществува начин, по който диафрагмата да застрашава здра­вето ви, освен ако за вас забременяването не представлява здравен риск. В известен сми­съл диафрагмата даже предпазва от салпингит (инфекция на фалопиевите тръби).

Използването на диафрагмата изцяло зависи от жената. Устройството може да се постави по всяко време преди половия акт. Това са съществени предим­ства на диафрагмата пред презерватива. Ко­гато жената се нау­чи как да поставя диа­фрагмата, тя вече не е принудена да зависи от лекарски консултации и услуги, за да се предпази от забременяване.

 

И още по темата…

 

Какви опасности крият прогестогените?

 

Чувала съм, че в някои страни не предписват инжекционни прогестогени на жени, които още не са раждали. Значи ли това, че има опасност да не мога да забременея?

Славея Стефанова – Първомай

 

Гарантиран ефект върху способността на жената да забременява няма, но като правило след използване на инжекционни прогестогени юе зачева по-трудно. Же­гите забременяват от шест месеца до година след като са ги спрели. Така че, ако планирате да имате бебе по-скоро, изберете друг метод на контрацепция.

Този период, за кой­то бременността може да закъснее, е еднакъв и след една, и след пет­десет инжекции. Следо­вателно няма никакви доказателства, че ако сте използвали метода по-дълго време, забременяването ще дойде по-трудно.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *