След използването на прогестогени се зачева по-трудно

Възможно ли е това, че доста време съм използвала прогестогени, да ми попречи на забременяването? Вече втора година опитваме да си направим бебе, но не се получава, а уж всичко и у двама ни е наред ?

Лили Лилянова – София

 

Необходим ефект вър­ху способността на жена­та да забременява няма, но като правило след из­ползване на инжекционни прогестогени се зачева по-трудно. Жените за­бременяват от шест ме­сеца до година, след като са ги спрели. Така че, ако планирате да имате бебе по-скоро, изберете друг метод на контрацепция. Този период, за който бременността може да закъснее, е еднакъв и след една, и след петдесет инжекции. Следователно няма никакви доказател­ства, че ако сте използ­вали метода по-дълго време, забременяването ще дойде по-трудно.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *