Съществуват два типа алкохолизъм

Алкохолизма или алкохолната зависимост се определят от Американската медицинска асоциация като „ първично, хронично заболяване с генетични психо-социални и екологични фактори, които оказват влияние върху човешките прояви и развитието”. Алкохолизмът се характеризира с продължителен период и честа употреба на алкохол, неспособност да се контролира пиенето след като е започнало, физическа зависимост, която се проявява със симптоми, когато човек спре да пие, необходимостта да се приема все повече алкохол, разнообразие на различни проблеми, които се появяват вследствие на употребата на алкохол.

Последствията от алкохолизма са много сериозни. Алкохолът засяга всеки орган в тялото, което води до широк спектър от здравословни проблеми. Проблемите включват лошо храносмилане, нарушения на паметта, трудности с баланса и ходенето, заболявания като цироза и хепатит, високо кръвно налягане, мускулна слабост, нарушения на сърдечния ритъм, анемия, намален имунитет, остри хронични проблеми с панкреаса, ниски нива на кръвната захар, високо съдържание на мазнини в кръвта, проблеми с плодородието, нарушения на съня, депресия и др.

На лично ниво алкохолът много често води до трудности в брачните отношения, домашно насилие, трудности при намирането и задържане на работа, липса на дом, шофиране в нетрезво състояние и т.н. Алкохолът е една от водещите причини за смърт в света и участва в около 30% от случаите на убийства и 22 % от случаите на самоубийства. Той е причината за около 20% от случаите на злополуки с фатален край причинени от пътно транспортни произшествия.

Проучванията показват, че роднини на хора алкохолици са по-склонни да развият алкохолизъм отколкото останалите. Някои изследователи смятат, че има два вида алкохолизъм. Алкохолизмът от тип 1 се развива при хора в зряла възраст често в началото на двадесетте години. Това най-често е свързано с желанието за освобождаване от стреса и тревожността и не се свързва с каквото и да е наказателно или асоциално поведение. Алкохолизмът тип 2 се развива обикновено по време на тинейджърските години и е свързано с насилие, разрушителност и асоциално поведение.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хиляди хора вече са опитали и са се уверили, че най-добрата билка против алкохолизъм е Кудзу Корен на американската фирма „SWANSON”. Тя се предлага в България на изключително изгодна цена и дозата стига за цял месец.

 

Искате ли да спрете злоупотребата с алкохола и цигарите? Това вече е възможно с Кудзу корен!

Кудзу корен е американска хранителна добавка на фирмата Swanson Health International, произведена по съвременни биотехнологии, която позволява да се извлекат максимално количество полезни съставки.

Кудзу корен ще ви помогне да се откажете от цигарите и злоупотребата с алкохола!

Поръчайте от ТУК или се обадете на телефони 0876 766 800 и 02 / 822 03 12!
Цената на това удоволствие е едва 31 лв. за опаковка, която стига за цял един месец! Доставката му е 4 лв., а при поръчка на две опаковки получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и така спестявате 8лв.!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *