Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хроничният хепатит удря сърцето и бъбреците

Имам поставена диагноза хепатит. Интересува ме какви може да бъдат усложненията при това заболяване?

Илияна Янкова – Варна

Хепатитът е много сериозно заболя­ване. Характерно за него е, че се разруша­ват клетките на черния дроб. В резултат на това се увреждат сериозно функциите му. При хепатита страда не само черни­ят дроб, но и целият организъм на човека. Могат да се наблюдават нарушения във функцията на всички органи и системи.

Сериозно се уврежда обмяната на ве­ществата, в която черният дроб играе централна роля. Затруднени са процеси­те! на разграждане и образуване на трите основни хранителни вещества – въглехи­драти, мазнини и белтъчини. Нарушава се процесът на неутрализиране на по­вечето вредни за организма вещества и лекарства. Затова при хората с хроничен хепатит много често се появяват стра­ничните ефекти на лекарствата.

При хроничните хепатити се за­труднява работата на сърцето и хора със съпътстващи сърдечни заболявания понасят заболяването много по-тежко, отколкото останалите.

ВНИМАНИЕ!

Може да се наблюдава сериозно увреждане и на бъбреците. Поради все още ненапълно изяснени причини, бъбреците на някои болни с хроничен хепатит спират да функционират. След по­добряване на състоянието на черния дроб се нормализира и бъбречната функция.

Лечението на хепатитите невинаги е успеш­но. Понякога дори рано започналото и адекватно лечение не води до оздравяване, в резултат на което могат да възникнат усложнения на хепатитите.

Най-често срещаните усложнения са:

  • чернодробна цироза;
  • рак на черния дроб;
  • чернодробна недостатъчност.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хроничният хепатит удря сърцето и бъбреците

  1. Pingback: Съществуват два типа алкохолизъм | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *