Вредата от алкохола, тютюнопушенето и наркотиците при бременните жени

Когато една жена забременее е много важно за нея и бебето да води здравословен живот, което означава да яде питателна храна, да почива достатъчно и да прави редовно физически упражнения. Жизнено важно е да избягва всичко, което би могло да навреди на нея и на бебето. Особено важно е да се откаже от алкохола, цигарите и наркотиците.

Алкохолът е едно от най-вредните неща за бременната жена, особено в първите седмици на бременността. В тялото на майката, алкохолът се разгражда да съединение, което лесно се абсорбира от плода. Пиенето на алкохол значително увеличава риска от вродени дефекти известни като фетален алкохолен синдром. Тези дефекти включват необичайни черти на лицето и дефекти на сърцето, често придружени от възпрепятстване на растежа и умствена изостаналост. Медицинските експерти са на мнение, че дори и леки напитки като бира и вино също трябва да се избягват.

Тютюнопушенето по време на бременност също трябва да се избягва, тъй като повишава риска от спонтанен аборт и преждевременно раждане. Никотинът потиска на бременната жена и намалява способността на белите дробове да абсорбират кислород, което може да се окаже много вредно за здравето и и здравето на бебето.

Важно за здравето на бебето и здравето на майката е да не употребява наркотици по време на бременността си. Те възпрепятстват растежа на плода, което води до рискове от спонтанен аборт, преждевременно раждане и частично отлепяне на плацентата, причиняващо кървене. Ако бременната жена приема наркотици то и бебето може да се роди наркотично зависимо, да има проблеми с теглото, дишането, раздразнителност, повръщане и диария, скованост на ставите и др.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и цигарите!

 

Какво не трябва да правят бременните жени

 


Кудзу корен ще ви помогне да се откажете от цигарите и злоупотребата с алкохола!

Поръчайте от ТУК или се обадете на телефони 0876 766 800 и 02 / 822 03 12!
Цената на това удоволствие е едва 31 лв. за опаковка, която стига за цял един месец! Доставката му е 4 лв., а при поръчка на две опаковки получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и така спестявате 8лв.!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *