Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Секс по време на бременност!?

Консултация с акушер гинеколог

Безопасно ли е да се прави секс по време на бременност?

Когато жената забременее за пръв път е нормално тя и партньора и да са загрижени за това как се отразява  правенето на любов на нероденото им дете. Най-често срещаните въпроси са:

  • Натиска върху матката наранява ли детето?
  • Има ли риск от инфекция?
  • Може ли оргазмът да предизвика спонтанен аборт или преждевременно раждане?
  • Има ли пози, които са по-подходящи от други?

Тези безпокойства карат някои мъже и жени да не се чувстват в настроение за секс сравнявайки с преди Бременността.

Може ли двойката да продължи нормалния си сексуален живот?

Секса и половия акт не са вредни по време на бременност. Плодът лежи спокойно в утробата и случайните движения, контактите или оргазмите не могат да причинят вреди. По време на оргазъм, матката се свива малко повече от обикновено, но това не са същите свивания (контракции) като тези преди самото раждане. При условие, че няма причини да се подозира, че мъжът има полови инфекции, като херпес или хламидия, тогава няма повишен риск от заразяване на бебето.

Кога секса по време на бременност не е безопасен?

При определени обстоятелства доктор или акушер могат да посъветват двойката да правят по-малко секс по време на бременността.

  • Всяко кръвотечение по време на бременността или след сексуален акт винаги трябва да бъдат докладвани на лекар. Той ще провери маточната шийка и евентуално ще направи ултразвуково изследване.
  • Ако кървенето е регулярно, може да ви посъветват да намалите сексуалните контакти, но това не означава, че неможе да правите други видове секс по време на останалата част от бременността.
  • Ако плацентата е разположена над шийката на матката (състояние, известно като placenta praevia), може да бъдете посъветвани да избягвате сексуалните контакти като цяло.

Какво трябва да прави двойката когато коремът започне да расте?

През първите три месеца на бременността, плода заема толкова малко място в матката, че не може да се види или почувства. Но след като корема започне да нараства, може да се чувствате малко неудобно по време на секс, ако мъжът е отгоре.

Най-добре е да се намерят други секс пози – жената от горе, странично или отзад, например. Така ще бъде по-удобно. Експериментирайки, двойките могат да открият нови позиции, които ще използват и след бременност.

Сексуалното желание намалява ли по време на бременността?

Възможно е да се прави любов по време на бременност, от първия до последния ден, но желанието за това, може много да варира. И двамата партньори трябва да са наясно с това и с начина по който се чувства другия.

Една успешна сексуална връзка винаги зависи от двама души, които искат да правят любов – и това важи независимо дали жената е бременна или не.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Секс по време на бременност!?

  1. Pingback: Вредата от алкохола, тютюнопушенето и наркотиците при бременните жени | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *