Ушните инфекции при деца се лекуват успешно

Ушните инфекции са едно от най-притеснителните заболявания при децата, особенно, ако те често се повтарят. Те са една от най-честите причини за предписване на антибиотици. За да разпознаете, кого детето ви има ушна инфекция по-долу са описани симптомите на ушната инфекция. Детето може да има два или повече симптоми.

  • Имайте предвид, че ушните инфекции почти винаги са предшествани от настинка. Най-често хремата става жълто-зелена преди да се появи ушната инфекция.
  • Друг симптом е, че детето е нервно през деня или ноща.
  • Оплаква се от болки в ушите и частична загуба на слуха.
  • Детето се събужда често през ноща.
  • Внезапно нервността му по време на настинка се влошава.
  • Ако видите да изтича кръв или гной от ухото на детето ви това най-вероятно е инфекция с руптура на тъпанчето. Не е нужно обаче да се притеснявате, тъй като това се лекува успешно.

Бактериите в ухото, които причиняват инфекции не са заразни и се лекуват с ибупрофен. Той е ефективно болкоуспокояващо и действа добре на болките в ушите причинени от ушните инфекции. Друго средство за лечение на ушните инфекции е поставянето на топъл компрес на ухото. Може също така да сложите и няколко капки сок от чесън в ухото, както и топъл зехтин или масло. Важно е обаче да знаете, че ако видите да изтича някаква течност или гной НЕ ТРЯБВА да използвате посочените методи за лечение, а незабавно да се обърнете за помощ към вашият лекар.

Лекарят ви сигурно ще ви изпише антибиотици за лечение на ушната инфекция и първият сигурно ще е амоксицилин. Този антибиотик лесно се справя със заболяването и не дразни стомаха и червата. Трябва да се взима седем дни за да има ефект лечението. Лекарят може да ви изпише по-силен антибиотик в случай когато температурата и нервността на детето ви не са повлияни от предишния антибиотик след  48-72 часа, ако детето ви е алергично към предписания антибиотик, ако инфекцията все още е налице след като е свършил курса на лечение. Страничните ефекти от предписаните антибиотици може да са : диария, обрив, млечница в устата, повръщане.

Ето и няколко съвета как да предотвратите ушните инфекции:

  • Кърменето. Доказано е, че продължителното кърмене намалява шансовете на детето ви да получи ушна инфекция.
  • Хранете бебето си в полулегнало положение за да може колког.то се може по малко млякото, което то приема да дразни Евстахиевата тръба, която може да допринесе за ушни инфекции.
  • Пушенето пречи на бебето, като дразни носа му, което води до дисфункция на Евстахиевата тръба, а от там и до по-голяма вероятност за появата на ушни инфекции.
  • Давайте на детето повече плодове и зеленчуци те действат като имуностимуланти и може да помогнат на детето да се пребори по лесно с инфекциите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *