7 красиви растения, които отблъскват комарите

Тези растения гарантирано ще държат комарите далеч от вас

Комарите са доста неприятни и могат да съсипят и най-прекрасната лятна вечер…

Ако не искате да използвате химични средства, които са изключително вредни за човешкото здраве, можете да заложите на определени растения, които отблъскват тези двукрили насекоми.

Ето кои са красивите растения, които ще държат комарите далеч от вас:

1. Мушкато

Мушкатото, освен красиво и доста ароматно, е и отлично средство за прогонване на комарите. Ако сложите саксии с това цвете на прозореца, терасата или в стаята, комарите гарантирано ще стоят далеч от вас.

мушкато
Красивото мушкато гони комарите

2.Друго изпитано растение в борбата срещу комарите е лавандулата. Тя също ще държи далеч от вас кръвосмучещите гадини, както и молците.

3. Можете да се избавите от досадните насекоми и с помощта на чесън. Достатъчно е да поставите близо до себе си 1-2 скилидки чесън, които трябва да са предварително обелени.

4. Ако поставите лимонов босилек и червен босилек в стаята или на прозореца си, наистина ще можете да се наспите спокойно и насекомите няма да ви притесняват.

5. Ароматът на мента също е истинско наказание за комарите. Изберете подходящо място, на което да поставите растението и сами ще се уверите в ефикасността му.

6. Цитронелата е растение, което има приятен цитрусов аромат. Комарите обаче далеч не мислят така. Ако имате това растение в двора си или на терасата си, те със сигурност ще стоят далеч от дома ви.

7. Не на последно място, можете да се отървете от тези гадини с помощта на туртата. Тя освобождава летливи вещества, които са непоносими не само за комарите, а и за редица други насекоми.

Източник: zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *