Гледането на телевизия повишава риска от сърдечно-съдови заболявания

Хората, които прекарват по-голяма част от свободното си време пред телевизора са изправени пред по-голям риск да заболеят от сърдечно-съдови заболявания, предупреждават учените. На всеки кръгъл час прекаран пред телевизора всеки ден увеличава риска от сърдечни заболявания с почти една пета . Учените наблюдават 8800 възрастни в продължение на шест години за да видят, какво въздействие оказва върху тях гледането на телевизия. Те установили, че на всеки час прекаран пред телевизора при тези хора риска от сърдечно-съдови заболявания се увеличава с 18%.

Учените казват, че не самото гледане на телевизия е толкова опасно, колкото е опасен заседналият начин на живот пред телевизора. Заседналият начин на живот пред телевизора води и до повишаване на кръвната захар от там и до диабет. Установено е, че хора с наднормено тегло, които са и по застрашени от сърдечно-съдови заболявания, са хора прекарали пред телевизора по осем часа.

Заключението на учените е, че човек трябва да се движи повече за да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Добре е хората да се включат в различни колективни спортове, както и по-често да посещават фитнес залите и да се разхождат на открито. Дейности, като боядисване на мебели или готвене също са от полза за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *