Успешно лечение на рубеола при деца

Рубеолата е много познато заболяване сред децата и се отличава с обща отпадналост (неясно чувство на физически дискомфорт), обрив и подути лимфни възли. От рубеола най-напред се засягат лимфните възли, след това се появяват обриви по лицето и гърба, а после обривът се разпространява по останалите части на тялото. Като цяло рубеолата се лекува от само себе си, но ако възникнат някъкви усложнения трябвяа да се потърси медицинска помощ. Важно е при деца болни от рубеола най-вече да се наблюдава температурата им и да му се даде при нужда ибупрофен или парацетамол. Никога не се дава на дете болно от шарка аспирин, тъй като може да предизвика болестта на Рейно. Децата болни от рубеола трябва да останат в леглото докато температурата спадне и обривът си отиде.

Препоръчва се употребата на много течности, сокове, бульони и супи. Много помага употребата на екстракт от ехинацея, която може да се намери в аптеките дозировката е три капки, три пъти дневно за деца от 3 до 10 години, капките се слагат под езика за няколко секунди преди да се глътнат. Тези капки се използват в продължение на три дни. Друго средство за лечение са потопени в зехтин маслинови листа, който престояват едно денонощие и след това се поставят на местата с обриви.

Ароматерапията също е препоръчителна, най-добри резултати за ефикасно лечение дават следните три рецепти:

• Една капка масло от мента се добавя на един литъл вода и с това се мажат засегнатите места, маслото от мента много успокоява обривите по кожата.

• Екстракт от алое вера поставен директно върху обрива спомага за по бързото оздравяване.

• Ябълков оцет се разреждат с малко вода и се поставя директно върху обрив с памучна кърпа, или се напръсква с помоща на спрей. спрей предпазва от инфекция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Успешно лечение на рубеола при деца

  1. Pingback: Как да се предпазим от вирусите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *