Рецепта с пчелен восък лекува мастопатия, кисти в яйчниците и още 8 заболявания

Пчелен восък – един универсален и в същото време незаменим природен продукт. Използва се както за разкрасяване, така и при лечение на много заболявания

Пчелният восък, подобно на много други пчелни продукти, има уникален състав и отдавна се използва от народната медицина. През 2002 г. на страниците на руския вестник „Бабушка (Рецепты от 100 бед)“ беше публикувано писмо от Елена Сеймовая, която накара много читатели да се запознаят с този популярен природен лек.

Жената сподели своя успешен опит в лечението с пчелен восък, растително масло и яйчен жълтък. И трите съставки лесно могат да бъдат набавени. Освен това, приготвянето на рецептата в домашни условия не е никак трудно. И не на последно място – рецептата на рускинята Елена може да се прилага при редица заболявания. Затова и благодарните читатели не спират да я разпространяват (днес вече и в интернет), наричайки я „Мазилото от Бога“.

Дори и след толкова много време редакцията на вестника продължава да има обратна връзка със своите читатели. Хиляди хора всяка година споделят своя опит и изпрашат благодарности на Елена Сеймовая.

Мазилото с пчелен восък на Елена Сеймовая – рецепта и инструкции за приготвяне

За приготвянето на терапевтичния състав ще се нуждаете от истински пчелен восък от пчелин, плътен и с хубав жълт цвят. Всякакво масло ще свърши работа: слънчогледово или царевично, но по-често се използва качествен, нерафиниран, студено пресован зехтин.

СЪСТАВКИ

  • 1/2 или цял яйчен жълтък
    25-30 грама восък
    150 мл. растително масло

ПОДГОТОВКА

1. Сварете яйцето и отделете твърдо сварения жълтък от белтъка.

2. Изсипете зехтина в емайлирана купа и загрейте до 35-40 градуса.

3. Поставете пчелния восък в горещото масло.

4. Продължавайте да загрявате купата над огъня, така че восъкът да се стопи напълно и да се комбинира с маслото. След това добавете жълтъка, като добре го разбиете с вилица. Не е проблем и да сложите цял жълтък, вместо половин, ако разполовяването му не е много точно.

5. При поставянето на жълтъка се образува пяна. В този момент емайлираната купа трябва да бъде махната от огъня за кратко време. След това я върнете отново, без да спирате непрекъснато да разбърквате, като не я оставяте да се нагрее над 65-70 градуса.

6. Оставете сместа на постоянен слаб огън, докато всички продукти не бъдат напълно разтворени и се образува хомогенна маса.

7. Когато мазилото е готово, прецедете през няколко (2-3) пласта марля, и изсипете в малки (за предпочитане стъклени) контейнери с широко гърло.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Наистина ефективната маз може да се получи чрез непрекъснато наблюдение на процеса на топене. Дългосрочното кипене и прегряването ще унищожат повечето от полезните вещества в състава на пчелния восък.

Какво лекува мазилото на Елена Сеймовая

1. Гноен отит

С полученото мазило можете да лекувате всякакви отити, не само гнойни.

Пригответе подходящ тампон, напоете го с леко разтопената маз и сложете в ухото. Останете с тампона, докато цялото количество мазило не бъде добре разтопено от телесната температура.

2. Синузит

По една капка втечнено мазило се капва във всяка ноздра. Накапвайте внимателно през интервал от един час, като след това е препоръчително да разтриете леко носа от вътрешната страна с кутето, което е намазано с мазилото.

3. Болка в гърлото, гноен тонизлит

Смажете гърлото с мехлем, като нанесете компрес върху областта на шията. Ако правите всичко това вечер, повтаряйки процедурата на всеки час, след това, на сутринта, абсцесът ще се спука.

4. Трофични язви

Прави се компрес върху образувалите се язви, като на всеки два часа компреса се сменя.

5. Мастопатия

Използва се като допълнение към основното лечение. Нанесете средството, като преди това импрегнирате с него средно плътна тъкан, поставете върху болезнената област и покрийте с хартия. Подменяйте на всеки 2 часа. Продължете процедурата, докато възпалението изчезне.

6. Кисти на яйчниците

В този случай се използват тампони, намазани с мазилото. Може да останете с тампона през цялата нощ.

7. Разширени вени

Областите, на които има изпъкнали вени, се масажират леко с терапевтичната маз по три пъти на ден.

8. Болки в ставите, ревматизъм

Нанесете върху болните стави и оставете да действа цяла нощ. Преди това покрийте с пергаментова хартия или домакинско фолио. След това, за по-добро загряване, направете превръзка с подходящ вълнен плат или шал.

9. Дерматит, напукани устни

Смазвайте проблемни зони 2 пъти на ден.

10. Зъбобол

Сложете малко маз на пръста и намажете внимателно венците до и над болния зъб.

Както вече стана дума, хората не са спирали да споделят как точно и за какво използват мехлема от пчелен восък. Има такива, които мажат с него гърдите и така облекчават състоянието при кашлица. Други са се отървали от грубата кожа, която е в областта на лактите и петите, мажейки я с мазилото. Трети са облекчили състоянието си при артрит.

Действително, приложението на този универсален продукт е широко, и донякъде зависи от индивидуалните нужди. Но, преди да решите на ползвате мазилото, ще е добре да се тествате за алергия, както и да обсъдите приложението му с вашия лекуващ лекар.

Бъдете здрави!

Източник: takprosto.cc

МИОМИН – НАЙ-ДОБРАТА ГРИЖА ЗА ЖЕНАТА!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *