Детски сладкиши с петрол! Не ги купувайте на децата!

С всяка следваща година болните от рак деца стават все повече и повече. Отделяме много средства и време, за да ги лекуваме, но не правим почти нищо, за да ги предпазим


Това не е поредната конспиративна статия. И понеже наистина милеем за здравето на децата, ще кажем още в началото – не купувайте никакви сладкиши на децата! НИКАКВИ!

Всяко дете обича сладко. Шоколад, бонбони, желирани мечета – лесно е да ги изкушиш. Каква цена плащаме, обаче докато купуваме поредните шоколадови мечета? Висока, много висока!

Истината е, че световната научна общност не е открила лек за рака. Но за това как да се предпазим от рак, каква да е превенцията на това страшно заболяване, се знае много.

Вече са събрани достатъчно количество данни и информация за рака. Известно е например, че редица причини могат да допринесат за появата му. Съдейки по изследванията, вероятността от онкологични заболявания, до голяма степен, зависи не само от наследствеността и факторите на околната среда, но и от това, което ядем.

Вредни продукти за деца

Днес ще насочим вниманието ви към малък списък от любими детски храни, които всъщност съдържат нефт и редовната им употреба е опасна за детското здраве.

Производителите на всички промишлени деликатеси харчат огромни средства за реклама по телевизията, във вестниците, и в Интернет. Те правят играчки и дрехи с логото си. Плащат за появата на техните продукта във филми и видеоигри. Тези, които произвеждат продукти, предназначени за деца, харчат около 10 милиарда долара годишно, за да ги рекламират.

10 милиарда долара годишно се харчат, за да гарантират, че децата ни обичат супер сладките шоколадови мечета или „здравословни“ напитки, в които захарта е повече, отколкото в Coca-Cola. Маркетингът, ориентиран към децата, работи най-добре: техните умове са все още беззащитни срещу тези трикове.

Едно изследване на специалистите от Университета в Сиатъл, проведено през 2015-та година доказа, че сладките изкушения, които се продават в магазините, могат да бъдат причина за развитието на хиперактивност, капризност, алергични реакции и дори рак при децата.

1. Сухи пасти

На пръв поглед тези сладкиши са доста удобни, поради компактната им опаковка. Те са лесни за поставяне в чантата на ученика. Освен това имат доволно дълга трайност. Най-измамно е, че тъй като те са за деца, това означава, че те са относително безопасни. Но това не е така. Всяка такава суха паста е пълна със захар, високо фруктозен царевичен сироп, декстроза и дори трет- бутилхидрохинон, химикал, получен от нефт и причиняващ клетъчна дисфункция на много органи при деца.

При редовна употреба на продукти, които съдържат трет- бутилхидрохинон, са налице някои негативни ефекти върху здравето, като например производството на прекурсори на тумори на стомаха и увреждане на ДНК. Редица проучвания показват, че продължителното излагане на много високи дози трет- бутилхидрохинон (TBHQ) може да бъде канцерогенно, особено при тумори на стомаха.

Високото съдържание на захар е основният виновник за чернодробните проблеми и развитието на диабет при децата. Честотата на диабета сред подрастващите днес е по-висока от всякога, и продължава да расте бързо.

2. Плодови желирани бонбони

В приятните на цвят и вкус желирани бонбони има еритрозин.

Преди време еритрозинът (Е127) се употребяваше в козметиката, но беше забранен, тъй като предразполагаше към развитие на тумори на щитовидната жлеза. В големи количества и при редовна употреба предизвиква астма, хиперактивност и влияе неблагоприятно на много вътрешни органи, сред които черен дроб, сърце и репродуктивна система. Забранен е за употреба под каквато и да е форма единствено в Русия.

3. Шоколадовите бонбони M&M’S

Шарените шоколадови бонбони се появяват за първи път през 1941-ва година и днес се продават в повече от 100 държави. В малките бонбони, които привличат децата с ярките цветове и неустоимия вкус са идентифицирани такива багрила като: E171, Е104, Е129, Е122, E124, E133, E110, E102.

Тези химически добавки причиняват на хлапетата повишена възбудимост, тревожност, както и неврози.

Няма смисъл да продължаваме с изброяването. Всеки един сладкиш, който не е приготвен у дома, и който се продава в магазина, не е препоръчителен за употреба. Търговците обичайно нареждат шоколадите, вафлите и сухите пасти на по-ниските рафтове, за да са пред очите на децата. Не купувайте лакомства и напитки, различни от вода и свежи сокове, от магазините. Избягвайте детските менюта в различните вериги за бързо хранене. Говорете с деца, обяснявайте и настоявайте да стоят далеч от подобни изкушения. Не е толкова трудно, колкото изглежда, ако постоянно и систематично обяснявате защо не бива да се ядат подобни храни.

Помислете сериозно за последствията, които могат да възникнат от използването на тези сладки, преди да е станало твърде късно. Не позволявайте на детето си, и на себе си, да увреди безценното си здраве заради едно съмнителното удоволствие от тези деликатеси. Ще бъде много по-добре, ако децата ви харесват цветни плодове и зеленчуци.

Източник: newsweek.com

 

витамин Б17 комплекс форте
B17 комплекс форте

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *