Лечебните свойства на пилешкото краче

Навярно ще си кажете „какво пък толкова лечебно има в пилешкото краче“, което дори не е кой знае колко приятно за гледане

пилешкото краче

Пилешкото краче има доказани от науката ползи за здравето. Консумацията му не е въпрос на мода, а на информиран избор.

Много домакини изхвърлят пилешките крака, като отпадъци, или хранят домашните любимци с тях. Днес ще разберете защо това е грешка.

Не без причина в Китай и други страни от Изтока пилешките крака се считат за деликатес. В Азия много вкусни се приготвят много вкусни ястия и супи от пилешки крака, като в някои райони на Китай и Виетнам дори ги мариноват.

Използването на пилешки крака се препоръчва заради съдържанието на вещества, които са жизненоважни за здравето на хората. От други полезни продукти те се отличават с високото съдържание на колаген. Благодарение на този протеин, кожата изглежда еластична и опъната.

Колагенът не само поддържа еластичността на кожата, но и ускорява регенерацията на клетките, спомага за усвояването на калций и протеини, укрепва кръвоносните съдове и стимулира производството на червени кръвни клетки.

Учените казват, че съставът на пилешките крака помага за борбата на организма с няколко заболявания, защото в тях има почти всички витамини, като витамини А, С, Е, К и PP, фосфор, натрий, сяра, цинк, мед и магнезий.

Не много отдавна японските учени разказаха за ползите от пилешките крака. Според тях бульонът от пилешки крака гарантирано снижава високото кръвно налягане. При различни анализи бе установено, че пилешките крака съдържат голямо количество протеин, който може да се бори с хипертонията.

10 ПРИЧИНИ ДА ВКЛЮЧИТЕ ПИЛЕШКИ КРАКА ВЪВ ВАШАТА ДИЕТА

1. Ускоряват заздравяването на раните
2. Укрепват имунитета
3. Подобряване на здравето на венците
4. Укрепват костите
5. Гарантирано подмладяващ ефект, заради наличието на високи нива колаген в тях
6. Намаляват кръвното налягане
7. Имат положително влияние върху метаболизма
8. Подобряват състоянието на ноктите и кожата
9. Намалят стреса, премахват нервното напрежение
10. Уравновесява нивата на хормоните в организма

Пилешки крака за ставите

За съжаление, с възрастта хората имат различни здравословни проблеми, включително и проблеми със здравето на ставите. Артрозата, артритът, остеохондрозата и други проблеми на остеоартритната система водят до болки и намаляват подвижността на ставите.

Благодарение на високото съдържание на колаген, супата от пилешки крака допринася за здравето на ставите и двигателната система, като цяло.

Разбира се, в процеса на готвене, част от колагена се разпада, но останалото количество е достатъчно, за да осигури еластичност на хрущяла. В резултат на това хранене хрущялите не се износват. Те служат за много дълго време и ставите запазват естествената си мобилност.

Добавете пилешки крака в диетата си – това ще бъде много полезно и ще предотврати по-нататъшни проблеми с костите и ставите. Споделете тази статия приятели, за да научат и те какви са ползите от пилешките крака.

Източник: sustav.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *