Малко етерично масло в пъпа и… резултатът след време може да бъде дълго чакано бебе

Използването на етерично масло в аюрведа има своите правила и доказани ползи. Ако се използва както трябва, то може да ни причини единствено добро здраве

етерично масло

С използването на етерично масло се подобрява не само физическото, но и душевно здраве. Днес обаче ще оставим духа на мира, за да разберем как може да помогнем на тялото с помощта на етерично масло.

Средата на корема, там където се намира пъпа, е може би една от най-впечатляващата част от нашето тяло. Това е първият белег в живота на всеки, който остава след отстраняване на пъпната връв. Човешкият пъп е точно толкова уникален, колкото уникални са пръстовите отпечатъци.

Той е центърът на тежестта на тялото ни. Учени от Университета Дюк са доказали, че местоположението на пъпа е във връзка с други части на тялото и е тясно свързано с човешката мобилност.

Този нюанс може да покаже колко бързо всеки един от нас може да се движи или да плува. Спортистите от африкански произход често печелят състезания в леката атлетика, защото те имат по-дълги крака, отколкото европейците и пъп с 3 см по-нагоре!

Аюрведа смята пъпа за свещено място на човешкото тяло. Екзотичната наука има претенции, че някои въздействия върху пъпа могат да повлияят върху работата и здравето на голяма част от вътрешните органи. Ето и подробностите!

Как да използвате етерично масло за подобряване на здравето чрез въздействие върху пъпа?

1. За да отстраните замърсяванията

Учените са доказали, че пъпа е най-мръсната част на тялото ни. Ето защо, преди всеки душ трябва да почистим тази област с помощта на етерични масла от жожоба или гроздови масло. Най-добре е за тази цел да използвате памучен тампон.

2. За да се подобри храносмилането

Изненадващо, но тази техника работи! Етеричните масла спомагат за подобряване функционирането на стомашно-чревния тракт. Диария, гадене или подуване на корема могат лесно да се предотвратят с помощта на етерично масло. В случая се прави масаж след ядене в областта на пъпа с етерично масло от мента.

3. За да се намали болката по време на менструация

Ако редовно страдате от ПМС опитайте да поставите на пъпа няколко капки етерично масло от мента, кипарис, градински чай или джинджифил. Легнете по гръб за известно време, докато спазмите не намалеят.

4. За подобряване на плодородието

Редовната употреба на етерични масла подобрява плодовитостта, както при жените, така и мъжете. За да се случи това, се приготвя смес от 5 капки базово масло (бадемово или зехтин) и 2 капки етерично масло от градински чай.

Нанесете получената течност върху пъпа. Този състав има релаксиращ ефект и положително въздействие върху хормоналния баланс и сперматозоидите. Освен това нормализира и менструалния цикъл.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *