Диета „Уикенд“ дава отлични резултати – вижте какво представлява

Има начин да се вталите, без да гладувате няколко седмици. Достатъчно е да се ограничавате само през уикенда и да внимавате какво слагате на масата според диетолозите.

Диетата обикновено се проваля през уикенда, отчитат различни изследвания. Ако през седмицата някак успяваме да следваме режима, да си планираме менюто за офиса и да сме стриктни, то още в петък се появява желанието да си починем от всичко и да се поглезим, което разбира се води и до вмъкване на камара забранени неща в режима.

диета уикенд
Диета „Уикенд“ е сред най-ефективните

Експертите твърдят, че хората на диета консумират над половината от приетите през седмицата калории в събота и неделя. Изследване е установило, че близо 75% от хората, опитващи да свалят килограми, признават, че от петък до неделя го карат през просото.

Ако трябва да сме честни, малцина са тези, които нямат търпение да дойде уикендът, за да поспортуват и да се погрижат за тялото си, пък и за тонуса. Повечето хора след тежката работна седмица се отдават на излежаване и похапване пред телевизора или компютъра.

Оказва се, че мъжете могат да излапат до 10 000 калории от петък вечер до понеделник сутрин, при положение че дневният нормален прием е до 2500 калории. Дамите пък стигат до 8000 калории, като максималният прием трябва да е около 2000.

Уикендът обаче може да се ползва точно за обратното – за разтоварване на организма, след като цяла седмица сте си хапвали каквото искате. Ако не сте планирали да куфеете навън през цялото време или пък да се мъчите с тежък физически труд, то тогава спокойно можете да хапвате по-малко храна, която не е калорична, и пак да си почивате.

Ето защо мнозина учени смятат, че диетата 5:2 или „Уикенд“ дава отлични резултати при разтоварването на организма, пречистването, задържането на подходящи килограми и също така сваляне на излишните. Принципът на действие е съвсем простичък – хапват се само свежи и леки храни начесто и така метаболизмът работи по-бързо. В никакъв случай не се гладува. Важно е през уикенда да се поемат повечко течности, които също помагат за разтоварването.

Основните съставки на този режим са мляко, плодове, зеленчуци, ядки. В допълнение на това, ако направите една лека тренировка или дълга разходка, може уикенд диетата да даде още по-добри резултати при свалянето на килограми.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

Вариант 1

Събота
Закуска:
мюсли с прясно мляко, банан
Втора закуска:
чаша прясно мляко
Обяд:
Салата от домати със зехтин и босилек, 2 варени яйца, филийка пълнозърнест хляб
Следобедна закуска:
чаша кисело мляко, банан
Вечеря:
порция задушени зеленчуци или на грил, маслини, ябълка
Неделя
Закуска:
фреш по избор, филийка пълнозърнест хляб с парче шунка
Втора закуска:
кисело мляко
Обяд:
пилешко на скара, мешана салата
Следобедна закуска:
чаша кисело мляко, круша
Вечеря:
задушени картофи с копър и чесън

Вариант 2

Събота
Закуска:
чаша кисело мляко, пълнозърнест хляб, сирене
Втора закуска:
Айрян
Обяд:
голяма зелена салата с риба тон
Следобедна закуска:
портокали
Вечеря:
риба на скара, малка порция ориз
Неделя
Закуска:
зелен чай с 2-3 сухара
Втора закуска:
банани
Обяд:
печени картофи, салата по избор
Следобедна закуска: ябълки, бадеми
Вечеря:
пилешко на скара, домати със зехтин, маслини, ябълка

източници:Тeлгрaф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *