Избавете се бързо от досадното главоболие

Лечение на главоболие. Аналгин. Хомеопатия. Хранителни добавки. Билки. Причини. От компютър. Синузит. Мигрена. От високо кръвно. Световъртеж. Шум в ушите. Шизофрения.

Всеки един е попадал поне веднъж в плен на коварното главоболие.

Главоболието е изключително неприятно и мъчително и затова всеки от нас гледа да се избави от него по възможно най-бързия начин.
Първото нещо, което би ви било от полза при наличието на болки в главата е да изпиете чаша вода, след което да накарате някой да ви направи масаж.
Ако това не ви помогне, би било добре да премерите кръвното си, защото в нередки случаи именно то е причина за това неразположение.

главоболие
Всеки един е попадал поне веднъж в плен на коварното главоболие

Ако кръвното ви е високо, ще е добре да вдигнете краката нагоре, тъй като по този начин ще подобрите значително кръвообращението, а това ще помогне за нормализиране на кръвното и отшумяване на неприятното главоболие.

Обичайно лечение при главоболие

1. Аналгин
Аналгинът е сред най-често използваните медикаменти при наличието на главоболие. Лекарството се отпуска без лекарско предписание, но за да постигнете максимален ефект е добре да спазвате инструкциите за употреба.
Активното вещество в този медикамент е метамизол натрий, което е от групата на обезболяващите. Той повлиява благоприятно болки от различен произход и понижава високата температура.

2. Хомеопатия

2.1. Беладона
Този продукт е изключително подходящ при интензивно главоболие, което създава усещането за пулсираща болка. С него болката изчезва изведнъж.

2.2. Айрис
Изключително подходящо за главоболие, което се усеща по-изразено в едната страна на главата. Най-често по-силната болка е от дясната страна и е придружена от гадене и повръщане.

2.3. Спигелия
Особено подходящо е за пареща, пулсираща и режеща болка. Обикновено тя се локализира в предната част на главата или в лявата страна. Болката се усилва при движение, студ, навеждане или ветровито време и намалява при покой.

2.4. Сангуинария
Обикновено се предписва при главоболие, което започва от тила и минава напред към главата. Болката е пронизваща, а когато е най-силна предизвиква гадене. Обикновено се облекчава след приема на Сангуинария, масаж или повръщане.

2.5. Нукс вомика

Това е продуктът, който е изключително подходящ, ако болката в главата е породена от злоупотреба с медикаменти, спиртни напитки или прекомерна консумация на кафе.
От полза ще е и ако болката е предизвикана от умствено или емоционално напрежение.

3. Хранителни добавки

3.1. Витамин С + цинк с удължено освобождаване
главоболиеПродуктът подпомага възстановяването на организма след настинки, вирусни зарази и боледувания. Полезен е за преодоляване на негативните последици от преумора и стрес. Подобрява състоянието на чупливи коса и нокти като възстановява блясъка и еластичността им.
Балансира и работата на храносмилателния тракт, тъй като е мощен антиоксидант. Достатъчно е да приемате по една таблетка сутрин, за да забравите за всички тези проблеми.

главоболие
3.2. Чисто масло от черен кимион + витамини и мастни киселини

Този продукт е доказал лечебните си свойства през вековете. Подпомага имунната система при срив в резултат на прекомерно натоварване. Повлиява благоприятно хроничното главоболие, алергии, астма, язва, гастрит и газове. Подпомага пречистването на храносмилателния тракт и отделителната система, така че е изключително подходящ за хора, страдащи от запек.
Приема се по 1-2 капсули дневно.

3.3. Масло със 110 билки. Най-добрите билки в света!
maslo-sas-110-bilkiМного е подходящо за възстановяване след натоварена работа в офиса, тежки физически натоварвания или обездвижване. Масажирайте цялото си тяло с него и ще усетите полъх на свежест. Има огромен ефект при наличието на главоболие и е подходящо за витализиране преди и след дълги пътувания.
Нанесете няколко капки върху желаната от вас зона, масажирайте и ще усетите моментален прилив на енергия и свежест.

3.4. Таблетки с екстракт от кора на бяла върба
s-ekstrakt-ot-kora-na-byala-varba-500x500-400x400Този продукт набира все по-голяма популярност на немския пазар и това не е случайно. Той е универсално болкоуспокояващо средство. Успокоява болка от мигрена, зъбобол, менструални неразположения, мускулни и ставни болки и не на последно място главоболие. Помага за овладяването на ревматични пристъпи, преумора и фебрилни състояния.
Приема се при необходимост на 1-2 таблетки по два пъти на ден. Таблетката се приема по време на храна или след това.

3.5. ДРЕНА ЛИНЕА за детоксикация и дренаж!
главоболие Този продукт е препоръчителен за активен детокс. Той подмладява и заздравява организма ви. ДРЕНА ЛИНЕА подпомага изхвърлянето на токсините и тежките метали от тялото, пречиства бъбреците и храносмилателната система и ще ви избави от лошия холестерол. Освен това заздравява еластичността на съдовете и гладката мускулатура.
Има диуретичен ефект. Билковата комбинация има мощно болкоуспокояващо, спазмолитично и противовъзпалително действие.
20 мл. от продукта се разтваря в 1-1.5 л. вода и се приема през целия ден.

3.6. ДЖИНДЖИФИЛ таблетки
главоболиеДжинджифилът е много ефикасно природно средство за различни стомашни неразположения като подуване на стомаха, преяждане и др. облекчава значително простудни заболявания, ставни възпаления, бронхит кашлица, главоболие и др. Продуктът се приема по две таблетки, три пъти дневно.

3.7. РЕЛАКС ДЕН И НОЩ при стрес и безсъние!
главоболиеТози продукт е от огромна полза при тревожност, безсъние, нервно неразположение, раздразнителност, хиперактивност, безпокойство, страх, менопауза, главоболие, коремни спазми и др.
Има релаксиращо и седативно действие, което се дължи на комбинацията от калифорнийски мак, лайка, лавандула, пасифлора, глог и валериана.
За да подобрите качеството на съня си е необходимо да приемате по 2-3 таблетки от продукта, 30 мин преди сън.

3.8. ВИТАМИН В КОМПЛЕКС за здрави нерви!
главоболиеЖивотът е достатъчно напрегнат и често се случва да си късаме нервите за глупости. Витамин В комплекс е средството, което ще ви помогне при такива случаи. Той не само ще обезпечи енергийно организма ви, а и ще реши проблемите ви с липидната обмяна, кръвотворните функции, стрес, проблемна коса и кожа, нервна система, гравоболие и преумора.
Ще подобри равновесието, паметта и функциите на нервната система. Имайте предвид, че продуктът засилва апетита. Приема се една таблетка дневно – сутрин, преди закуска.

4. Силно главоболие – възможни причини

4.1. Високо кръвно
Високото кръвно е най-често срещаната причина за главоболие. Този здравословен проблем може да доведе сериозни последствия, ако не му се обърне внимание навреме.
Обикновено при наличието на високо кръвно болката в главата е най-силно изразена в тила или челото. Може да бъде съпроводено със зачервяване на кожата. Често болката породена от високо кръвно налягане причинява слабост и замаяност, така че това също може да ви бъде ориентир.

4.2. Мигрена
Мигрената също може да е причина за появата на главоболие. Признаците, по които можете да разпознаете това заболяване са променливо настроение, нарастваща чувствителност към шум и светлина, повишен апетит към определени храни, често прозяване и лесна умора. Не е препоръчително да прибягвате към самолечение. Най-добре е да посетите опитен невролог, който да ви изпише адекватна терапия.

4.3. Шум в ушите
Колкото и странно да ви се струва шумът в ушите също може са причини болки в главата. Понякога шумът преминава бързо, а друг път се задържа доста дълго време и създава сериозен дискомфорт. Обикновено той може да бъде премахнат успешно с правилния подбор на медикаменти. Принципно лечението продължава между два и три месеца.

4.4. Синузит
Синузитът е често срещано заболяване на околоносните кухини. Ежегодно в Европа в плен на това заболяване попадат около 10 милиона души. Причинителите на заболяването могат да бъдат различни. Той се проявява най-често през есенно-зимния период и в началото на пролетта. Главоболието е един от симптомите на това заболяване. Останалите са тежест и болка около скулите и очите. Обикновено лицевата болка се засилва при завъртане на главата или навеждане.
Факторите, които предразполагат към появата на синузит са наличието на полипи в околоносните кухини, затрудненото оттичане на секретите в резултат на набъбналата лигавица и др.

4.5. Шизофрения
Все още не са ясни причинителите, предизвикващи това заболяване. Като цяло се хвърля голяма вина върху биологични, генетични и психологични фактори от околната среда. Болестта може да бъде предизвикана от редица рискови фактори като генетично предразположение, алергии, инфекциозни агенти и метаболитни нарушения.
Доказано е, че заболяването се предава в семейството. При еднояйчни близнаци рискът за появата на тази болест е около 50%. Ако един от двамата родители страда от него, то рискът за бебето се равнява на около 10%.
Учените предполагат, че за появата на болестта отговорност носят поне няколко гена.
Злоупотребата с марихуана също може да доведе до развитието на тази болест.

4.6. В слепоочието
Главоболието в темето и слепоочието е важен показател за здравословното състояние.
Обикновена хроничните хипертоници са измъчвани от болки в слепоочието сутрин, веднага след събуждане. Към средата на деня се появява известно облекчение. Понякога причината за болки в слепоочието е понижено или повишено ниво на кръвното налягане. Обикновено болката при ниско кръвно (хипотония) се появява сутрин.
Постоянните болки се засилват при кашлица, навеждане. Характерен признак при подобно състояние е усещане за болка при движение на очите. Под обстрела на подобна болка най-често попадат дамите, които страдат от наднормено тегло.
Обикновено при наличието на такава болка специалистите се насочват към търсене на болести на зъбите, очите, носа и ушите.
Главоболието със сигурност не е никак приятно, но преди да посегнете към силните болкоуспокояващи, опитайте някой растителен препарат с мек успокояващ ефект.

4.7. От компютър
Главоболието предизвикано от продължително стоене пред компютър напоследък е все по-често явление. В това няма нищо странно като се има предвид, че работата на голяма част от хората е свързана с компютри.
Дори и работата ви да не е свързана с целодневно стоене пред компютъра, то при първия удобен момент започваме да се ровим из нета и не усещаме как са минали няколко часа.
Това главоболие е в резултат от пренапрягането, на което подлагаме очите си.

5. Билки за лечение на главоболие

5.1. Лавандула
Можете да преборите успешно коварното главоболие и без медикаменти. Достатъчно е да капнете няколко капки от ухаещото масло от лавандула и да си направите масаж. Компресът с лавандулов спирт също е много ефикасен. Ако съчетаете някой от тези два метода с чай от ароматната билка, ефектът ще е гарантиран.

5.2. Жълт кантарион
Тази билка решава проблема с болката посредством засилването на притока на кръв. Ако всеки ден пиете по три чаши чай от жълт кантарион в скоро време ще забравите за силните болки в главата, които не ви дават мира. За да извлечете максимална полза от този чай е добре да го направите по рецептата на Петър Дънов – вари се една супена лъжица от билката в 250 мл. вода.

5.3. Глог
Тази билка от природната аптека също може да ви е от полза за справяне с този проблем. Приемайте всеки ден по две чаши чай от тази билка като го опивате на малки глътки. За да извлечете максимална полза от билковия чай, е необходимо да запарите за 5-10 минути 1 ч.л. цвят и листа от глог в една чаша с вода.
Ако не обичате чай, можете да го замените с тинктура от глог. Няколко капки от билковата тинктура, разтворени в малко количество вода също вършат чудеса.

5.4. Джинджифил
Чаят от джинджифил притежава мощни противовъзпалителни качества, благодарение на които помага на организма да пребори главоболието с лекота. Отварата помага и за разширяването на кръвоносните съдове и по този начин спомага лечението на хипертония. За да си приготвите лечебното питие, трябва да накиснете една лъжица от продукта в 200 мл. топла вода. Приема се трикратно.
Най-голям ефект ще има, ако стартирате лечението с джинджифил още при проявата на първите признаци.

5.5. Мента
Свежата мента е успокояващо средство, което помага за бързото и ефикасно потушаване на силното главоболие.
Достатъчно е да направите чай от една чаена лъжичка от билката, добавена към 200 мл. вряща вода. Съдът се покрива и се оставя да покисне за 10 минути. След това към запарката се добавя малко мед и се отпива на малки глътки.
В случай, че не сте почитател на чая, можете да го замените с ментово масло. Масажирайте с него слепоочията, тила и челюстта. Този сеанс е гаранция за моментално изчезване на болката. Междувременно вдишвайте с пълно гърло от свежия аромат на мента.

5.6. Гинко билоба
Всички знаят, че тази билка засилва оросяването. Тя е лек не само за паметта, а за почти всички проблеми, свързани с главата. Обикновено се приема под формата на таблетки и кошмарното главоболие отшумява за кратко време. Билката притежава силно съдоразширяващо действие, благодарение на което болката отшумява.

5.7. Канела
Уханната канела, която обикновено сме свикнали да прибавяме към десерти е другото средство, с което можете да се избавите от болката в главата. Тя помага дори в случаите, в които болката е в резултат на продължително излагане на студен въздух.
Най-добре е да вземете канелени пръчици и сами да си ги смелите на прах. Добавете към тях малко вода до получаването на гъста паста и я нанесете върху слепоочията и челото. Останете легнали за половин час. За отмиване на компреса използвайте хладка вода.

6. Сред алтернативните методи за лечение на главоболие е използването на магнитна лента за глава. Магнитотерапията е отдавна известна, затова може да опитате и това средство за справяне с проблема.

главоболие
Магнитна лента за глава за справяне с главоболието

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *