Готови ли сте да откажете цигарите? Просто направете ЕТО това!

Цигарите са вредни и смъртоносни! Положете малко усилия и ги откажете веднъж и завинаги

essential oil bottle with thyme and orange peel isolated on white
essential oil bottle with thyme and orange peel isolated on white

След всяка една цигара, която сте изпушили, над 4000 токсични химикали се инхалират в тялото. Повечето от тези химикали са пряко свързани с неприятни, труднолечими болести, като рак. Азотният диоксид прониква тялото ви, когато пушите цигари. Това химическо съединение поврежда ДНК-то и намалява количеството на кислорода и витамин С, необходим на организма, за да функционира правилно.

Готови ли сте да се откажете от цигарите? Ако не сте, ще трябва да побързате, защото всяка една цигара увеличава шансовете да се разболеете, или поне трайно да навредите на здравето. Най-големият недостатък на отказването на цигарите е страхът от чувство на тревожност и депресия. Но има много билки и хранителни добавки, които могат да ви помогнат да се откажете от тютюнопушенето. Тези билки включват лобелия, която притъпява никотиновия глад, корен от джинджифил при гадене, жълт кантарион при депресия, пасифлора за раздразнителност и родиола за енергия. Може да намерите тези масла в магазините за здравословно хранене, или в аптеките. Може да ги ползвате самостоятелно, или в комбинация. Единственото, което трябва да направите е да дишате – нещо, което с всяка следваща цигара ще ви се отдава все по-трудно.

Етеричните масла могат да се използват като мощно и ефективно средство за лечение и за спиране на тютюнопушенето. Те работят като ви помагат да контролирате апетита и симптомите на абстиненция, свързани с отказването от цигарите.

Използването на етерични масла е безопасен и естествен начин да си помогнете за облекчаване на симптоми като раздразнителност, тревожност, стрес, умора и нервност. Тези симптоми обикновено са свързани с отнемане на никотина.

Лесна смес за отказване на цигарите

Смесете равни части от лимон, черен пипер и евкалиптови етерични масла. Нанесете масло върху кожата под носа или върху памучен тампон и вдишвайте с няколко дълбоки вдишвания, когато възникне желание за пушене.

Ако сте достатъчно упорити и ако имате търпение, вие ще бъдете изумени от резултатите. Ние наистина се надяваме да сме били полезни с тази статия. Не забравяйте да я споделите в социалните мрежи, за да могат близките ви и вашите приятели да се възползват от тези добри съвети.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *