Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 шокиращи причини детето ви НИКОГА да не пие шоколадово мляко

Млечната индустрия инвестира хиляди левове, за да убеди родителите и децата да купуват шоколадово мляко

шоколадово мляко

Освен всичко друго, не са малко и рекламите, които се опитват да убедят консуматорите, че това мляко е полезно за диетата на детето. В действителност ароматизираното мляко наистина има добра печалба. Подобно е положението и с плодовите кисели млека – висока печалба без никаква полза.

Истината е, че шоколадовото мляко идва от крави, които са били третирани с хормони на растежа. Около осемдесет и пет процента от млякото съдържа rGBH – генетично модифициран хормон за синтетичен растеж, използван за увеличаване производството на краве мляко. Освен това, шоколадовото мляко се прави от нискокачествено и обезмаслено мляко, за което е установено, че инхибира абсорбцията на хранителни вещества.

Докато млечната промишленост се опитва усилено да ви убеди, че шоколадово мляко е здравословен избор, в действителност то е много вредно за вас и вашето дете.

Ето само 3 причини, поради, които не трябва да купувате шоколадово мляко“

Съдържа казеин

Казеинът може да раздразни имунната система и да стимулира производството на слуз. При по-честа консумация на мляко се наблюдава влошаване на симптомите в състояние на алергия. Ето защо консумацията на мляко е свързана с инфекции, екзема, хроничен бронхит, астма и заболявания на синусите. Дори и тези, които не са алергични към млякото, не са пощадени от храносмилателни проблеми.

Твърде много захар

Шоколадовото мляко е пълно със захар. Една малка картонена кутия с шоколадово мляко съдържа 30 грама захар. Това е повече от захарта, която съдържа кутия с безалкохолна напитка. Захарта е изключително токсична и може да предизвика сърдечно-съдови заболявания, метаболитен синдром и рак. Захарта причинява инсулинова резистентност, което води до метаболитен синдром и диабет. Учените смятат, че постоянно повишените нива на инсулин могат да допринесат за развитието на рак в един по-късен етап от живота. Освен това, захарта повишава концентрацията на жлъчни киселини в изпражненията и бактериални ензими в дебелото черво, което може да доведе до производство на канцерогенни съединения и рак на дебелото черво.

Високо фруктозен царевичен сироп

Установено е, че високо-фруктозния царевичен сироп може да причини увреждане на черния дроб. Освен това насърчава и затлъстяването.

Към опасния списък може да добавим и изкуствените аромати, както и липсата на калции. Във всеки случай вредите от това мляко са много повече от ползите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *