ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диабета често се открива по време на бременността

Аз от пет години вече съм диабетик. И майка ми и сестра ми страдат от същата болест. На мене ми откриха диабета пет месеца, след като забременях. Но си родих нор­мално бебето. Вашата е здрав. Шля да ми отговорите каква е Вероятността и синът ми да се разболее от диабет? И може ли нещо да се предприеме пред­варително, за да се предотврати това.

Иванка Павлова – Попово

Не съществува точна ста­тистика за това дали детето наследява захарния диабет точно от бащата или точно от майка­та. Този въпрос не е проучен и не е ясен.

Не трябва да забравяме и за захарния диабет на бременните. Това е специфична група от наруше­ния на Въглехидратната обмяна. В този случай именно бременността провокира повишаване на Въглехи­дратите В кръвта. След раждане­то жената практически оздравява, а и детето й може да си остане абсолютно здраво.

Но при Вас, с оглед генетичната предразположеност, нещата са малко по-различни. Затова тряб­ва да Вземете мерки. Посетете ендокринолог, за да ви даде ясни и точни препоръки за профилактика на захарния диабет, както и ин­струкция за правилно хранене на детето.

Необходимо е веднъж на половин година да измервате нивото на захар в кръвта и да ограничите употребата на лесно усвоимите въглехидрати.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *