Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръвната група оказва влияние върху стареенето на мозъка

Последните проучвания сочат, че най-близо до безсмъртието са хората в развитите страни

стареене на мозъка Първите три места заемат швейцарците, италианците и японците, чиято средна продължителност на живот надхвърля 82 години.

Наследствеността има далеч по-малка роля, отколкото се смяташе преди. За определящи се смятат храненето, средата на живот, физическата активност и медицинското обслужване.

Специалистите изтъкват като най-голям проблем за всички общества десоциализацията след пенсиониране. Хората често се чувстват потиснати, излишни, в тежест на семейството си. Ако
страдат от хронични болести, настроенията им могат да станат депресивни. Това води до преждевременно остаряване и смърт. За по-дълъг живот лекарите препоръчват непрекъснати упражнения за мозъка и тялото. Те съветват възрастните да се учат на нови умения.

Друга важна предпоставка за дълголетие е доброто емоционално състояние. Учените вече са изяснили, че чувството, което най-много съсипва здравето и съкращава дните ни, е страхът. Именно той причинява разстройства от широк спектър – от безсъние до бронхиална астма и рак. Много е важно да се справите със страховете си, които често са преувеличени и неоснователни, твърдят специалистите. А за преодоляване на всекидневния стрес и напрежение открийте свой ефективен начин за релаксация.

Своя индивидуален генетичен фонд човек получава по наследство. Типът на кръвната група също се определя от генни варианти, които се унаследяват от родителите. Според скорошно проучване, публикувано в специализираното списание „Брейн рисърч бюлетин“, нашата кръвна група влияе на развитието на нервната система и по нея може да се прогнозира стареенето на мозъка. При хората с рядката група АВ съществува по-голяма вероятност да развият промени в мисленето и паметта, които да доведат до деменция. Носителите на нулева кръвна група са изложени на най-малък риск от болестта на Алцхаймер. Различни са начините за предпазване на мозъка от стареене, но е доказано, че медитацията има много добър ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *