ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пушачи! Ако искате да откажете цигарите, пробвайте с тези съвети!

Твърдо сте решили да откажете цигарите? Но за беда попадате на място, където се пуши и мирисът автоматично възбужда „апетита“ ви за никотин. Спокойно, не всичко е изгубено. Италианските специалисти съветват в такава ситуация да масажирате меката част на ухото си, позовавайки се на откритие на американски учени. В тази част на ухото са концентрирани нервни окончания, стимулирането на които действа успокояващо и намалява чувството на безпокойство и тревога, както и желанието за една цигара.

Спрете да се тровите!
Спрете да се тровите!

Движете се

Най-тежка обикновено е ситуацията в първите няколко седмици, когато организмът се съпротивлява срещу новото положение. Затова италианските специалисти препоръчват в този период да увеличите максимално двигателната активност, която да компенсира нуждата от вредното занимание – пушенето. А дали ще изберете спорт, танци или туризъм, е въпрос на индивидуални предпочитания. Важното е да бъде всеки ден и интензивно. Сред най-добрите спортни дисциплини са бойните изкуства, които освен че осигуряват физическо натоварване, спомагат и за изхвърляне на събраната негативна енергия.

Пийте вода

Никотинът е водоразтворим елемент и се отделя чрез урината и потта. Един съвет, който ще улесни пречистването на организма – пийте вода. И то много вода! Комбинирайте с чай, билкови отвари, прясно изцедени сокове и изобщо течности, които допълнително ще спомогнат за детоксикацията. Задължително добавете едно течно ястие в ежедневното меню: супа, таратор или бульон. Много полезни са чайовете от валериана и глог (намаляват симптомите на абстиненция, нервност, тревожност и хипертония), от пасифлора (помага при проблеми със съня), липа (има анксиолитичен ефект, успокоява, намалява нервността).

Алтернативни методи

Макар и не така разпространени, те също помагат. Хипнозата например е един от тези алтернативни методи, които биха могли да въздействат, когато нищо друго не върши работа. В случая се влияе на подсъзнанието на пациента. Акупунктурата е малко по-популярен метод, много полезен при хора, които страдат от силна раздразнителност, причинена от промяната в навиците. Тя облекчава симптомите, които обикновено съпътстват изчистването на организма от никотин: като раздразнителност, безпокойство, потиснато настроение. А причината е, че стимулира отделянето на серотонин, който отговаря именно за настроението.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *