ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Повдигнете духа с лимонада от куркума, която работи по-добре и от прозак

Днес вече е доказано, че куркумата може да бъде ефективен отговор на почти всяка болест

turmeric-lemonade Този оцветен в оранжево корен има противовъзпалителни свойства, които спират растежа на предраковите клетки, сваля холестерола и е добър помощик при болест на Алцхаймер. Куркумата успешно се прилага и при лечение на рак на кожата. Корен от куркума или куркума на прах се използва ефективно при артрит, болки в стомаха, киселини в стомаха (диспепсия), подуване на стомаха, диария, газове в червата, загуба на апетит, проблеми с черния дроб, жълтеница и някои болести на жлъчния мехур.

Също така е установено, че е ефективно да се взима куркума при главоболие, настинки, бронхит, белодробни инфекции, менструални проблеми, фибромиалгия, проказа, треска, рак, депресия, задържане на вода, при прочистване от паразити и бъбречни проблеми. Макар и да оцветява почти всичко, до което има контакт, включително и вашите зъби, то това не пречи да използвате куркума за почистване и избелите зъбите, без да ги повредите, така както се случва при някои други алтернативни методи за избелване на зъбите.

Нека го кажем още веднъж – куркумата е супер корен, който е много полезен за здравето ни. Богата е на антиоксиданти, има противовъзпалителни свойства, чудесна е за здравето на мозъка, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и е установено, че може да се справи и с хроничната умра. При клинично проучване на депресивно разстройство, куркуминът (активната съставка в куркумата) има почти същото въздействие върху организма и помага така, както би помогнало прочутото хапче прозак, но без неговите страховити странични ефекти.

Вие също така трябва да знаете, че ново изследване е установило, че добавянето на куркума към вашите ястия значително намалява възпалените процеси в тялото.

Оздравителна лимонада от куркума (за 4 порции)

Необходими съставки:

4 чаши студена филтрирана вода
2 супени лъжици прясно настърган корен от куркума или куркума на прах
4 супени лъжици 100% кленов сироп, мед или стевия, но не и захар
Сок от два лимона или лайм
Сок от 1 червен портокал (по желание)

Начин на употреба:

Добавете съставките в малка кана, разбъркайте и сервирайте с резен лимон като украса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *