ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕВАКОЛ / EVACOL

Съдържа макрогол, силициев диоксид, захарин натрий, овкусители

Предназначение

евакол
Евакол спасява при констипация

ЕВАКОЛ е слабително; продуктът се прилага в случаи на констипация, успешно активира чревната перисталтика и съдейства за освобождаването на чревния тракт от задържани материи.

Как се приема

ЕВАКОЛ е дозиран продукт – предлага се под формата на сашета с еднократни дози. Всяка доза от 13.3 г се разтваря в 125 мл вода. При необходимост могат да се вземат до три дози дневно. Ако се налага продължителна употреба, лимитът е две сашета на ден.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт се приема по принцип добре, но в отделни случаи са възможни някои странични ефекти. Най-често е съобщавано за стомашен дискомфорт и гадене, леки коремни болки. Регистрирани са и случаи на диария, особено при прием на повече от една доза на ден.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕВАКОЛ не бива да се дава на деца под 12-годишна възраст.

Бременни и кърмачки могат да приемат този продукт само след лекарска консултация.

Продуктът не е подходящ за потребители с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, колити, склонни към кръвоизливи и перфорации на тракта, възпалителни състояния.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма описани взаимодействия на ЕВАКОЛ с други лекарствени средства. Препоръчва се този продукт да се прилага най-малко два часа след приема на други медикаменти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 12 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *