Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поддържайте костите и мускулите си в тонус!

Най-добрата тренировка за тялото е движението. Затова е толкова важно да запазим здравето на костите и мускулите.

kostiteС ГОДИНИТЕ…

…има повече риск от счупвания.

…появяват се ставни болки.

…по-трудно понасяме физическото усилие.

…мускулната сила намалява.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?

10 хиляди крачки дневно

Купете си крачкомер, за да прецените най-точно колко крачки правите през деня. Съчетайте ходенето със спортове като колоездене, тенис и водна гимнастика. Най-важното е да изберете спорт, който ви доставя удоволствие, за да не се откажете бързо.

Хормонално лечение през менопаузата

Загубата на костно вещество е най-усилена през годините след настъпването на менопаузата. Хормонозаместителната терапия се противопоставя на този феномен, който се появява отново при спирането на хормоните, но така все пак се печелят няколко години. Тази терапия предпазва също мускулите и хрущялите. Тя е неприложима при сърдечносъдови заболявания и рак на гърдата.

Консумирайте достатъчно протеини

Мускулните влакна са в постоянно движение и се обновяват всекидневно. Към 50-годишна възраст мускулите по-трудно синтезират протеините, които са техният основен градивен елемент. Аминокиселината цитрулин може да стимулира това производство. Тя се намира в динята (2 г/кг), а освен това се секретира естествено в червата. Приет като хранителна добавка, цитрулинът повишава мускулната маса, без да предизвиква вторични ефекти. Под формата на прах можете да го добавяте към някоя напитка или в киселото мляко.

През зимата не забравяйте да си набавяте допълнително витамин Д, който предпазва от остеопороза и укрепва мускулите.

Лекувайте навреме всеки възпалителен процес

Ако е необходимо, най-напред се освободете от излишните килограми. Хранете се предимно с плодове и зеленчуци, като не забравяте да си набавяте достатъчно цинк, особено след антибиотично лечение. Състоянието на чревната флора е от капитално значение за имунитета. Когато балансът й е нарушен, чревната лигавица става пропусклива и през нея проникват вредни молекули, които предизвикват храносмилателни проблеми като синдрома на раздразненото черво. Друга последица може да бъде появата на ревматоиден полиартрит – възпалително заболяване на ставите.

Китайска практика с мощен оздравителен ефект!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *