ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение за язви в устната кухина

Раничките в устата са болезнени малки кратери, подобни на язви. Те са сиво-базирани с червени основи и обикновено се развиват върху вътрешната страна на бузите, вътрешните устните и свободните части на венците, устата и устните. По-рядко, те могат да се появят на останалата част на хранопровода и стомашно-чревния тракт. Някои средства за защита могат да помогнат за намаляване на болката и ускоряване на оздравяването.

Раничките в устата могат да се дължат на недостиг на витамин В12, фолиева киселина, цинк, аминокиселината лизин или желязо, така че може да се наложи да вземате допълнително хранителни добавки от липсващите вещества. Препоръчват се:

Витамин B12. Вземете 1000 микрограма дневно. Също витамини В комплекс с повечето от основните витамини три пъти на ден, по време на хранене по 100 милиграма.

Витамин С вземайте по 1000 милиграма три пъти на ден, по време на хранене.

Цинк. Вземете 50 до 100 милиграма на ден.

Желязо. Вземат се 15 милиграма на ден.

Фолиева киселина. Вземете 400 милиграма два пъти на ден.

L-лизин. Вземете 4 грама (4,000 милиграма дневно) за първите четири дни, след това се намалява до 500 милиграма три пъти на ден. Вземайте тази добавка на празен стомах.

Препоръчва се пробиотик за възстановяване на здравословния баланс на бактериите в лигавицата на устата.

Прилагане на масло от витамин E една капсула директно на раните помага за изчистване на лезиите по-бързо.

Сок от алое вера се жабурка в устата три пъти на ден, като вода за уста. Алоето съдържа салицилати, които са противовъзпалителни и облекчават болката, а също така имат леки антибактериални свойства.

Хлорофилът е кръвен детоксикатор. Таблетките хлорофил понякога се дъвчат за лечение на афти в устата.

Успокояваща антисептична смес за изплакване на устата – 1/2 чаена лъжичка хидрастис на прах и 1/4 чаена лъжичка сол се разтваря в 1 чаша топла вода. Използвайте за изплакване на устата четири пъти на ден. Хидрастисът помага за намаляване на възпалението на лигавиците, а също така е доказано, че има антибактериални свойства.

10 храни за здрави зъби и венци

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *