Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Набавете полезен натурален витамин С през есента

Необходимият за човешкия организъм витамин С може да бъде набавен от естествени продукти, расли под яркото слънце през цялото лято

На първо място слагаме вкусните къпини.

Без значение дали ще ги замразите за зимата във фризера, ще приготвите сиропи, сокове или компоти, не трябва да подминавате с лекота полезните къпини, богати на витамин С.

На второ място, но в никакъв случай по значение, а по време на узряване, поставяме черния бъз или бъзак.

Докато сред природата има узрял черен бъз, трябва да наберете плодчетата, които засипвате в 3-литрови буркани със захар.

След 1 месец захарта трябва да се е стопила от сока на бъз. Ако се наложи, с дървена бъркалка разбърквайте от време сложения бъз, за да може да се разтвори захарта максимално.

vitamin-c
Наберете си полезни горски плодове, богати на естествен витамин С

След като изцедите сока, който наливате в стъклени шишета и по желание може да стерилизарате 10 – 15 минути за капачка след завиране на водата.

Не изхвърляйте плода от бурканите, а го залейте с вода и го оставете да ферментира. Ще получите вино от бъз, а ако не ви хареса на вкус, след по-продължителна ферментация ще получите оцет от бъз, който е изключително полезен.

На трето място идва ред на глог, богат на витамин С.

Трябва да си съберете глог, който да изсушите и през зимата да пиете на чай ако имате проблеми с гърлото, със сърцето или с бъбреците.

На четвърто място по време на узряване са полезните шипки, изключително богати на витамин С.

Изсушените шипки използваме през зимата за чай при грип и простуда, болно гърло, болни бъбреци, сърдечно-съдови заболявания.

Ако сложите шипки на дъното на 3-литров буркан (по-добре да бъдат нарязани или смачкани) и ги залеете с вода,  захар (500 грама) и малко лимонтозу (1 с.л.), след 14 дена ще имате полезно вино от шипки.

След като източите виното, залейте отново с вода, захар и лимонтозу и оставете да направи втора продължителна ферментация с образуването на пелена. Ще получите полезен екологичен оцет.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *