ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети от източната медицина за свежо и здравословно начало на деня

Източната медицина препоръчва жените да стимулират биологично-активните точки, започвайки от дясната страна, а мъжете – от лявата

събуждане

Първо масажирайте точката, разположена на тилната страна на дланта между палеца и показалеца. Интензивно натискайте с палеца, докато не се появят специфични усещания – тъпа болка или пукане. Честотата на натисканията е около девет пъти за един дихателен цикъл.

Втората точка се намира на външния край на лакътната става. Сгънете ръката и с натискане на палеца напипайте малката ямка пред лакътната става, близо до свивката. Тази и другите точки масажирайте като първата – до появата на усещане за тъпа болка.

Следващата точка е в основата на носа. Масажирайте я с показалеца така, че той да се намира в центъра между веждите, а палецът и средният – върху вътрешните ъгли на очите.

Накрая, последната процедура – в течение на няколко минути свивайте и разпускайте ставите на пръстите, като ги опъвате във всички плоскости на движение. Не пренебрегвайте това упражнение.

Източните медици отдавна говорят за пряката връзка между функционалните способности на пръстите на ръцете и самочувствието на човека. А медицинските изследвания показват, че работата с ръчен експандер е по-ефективна за активизация на сърдечната дейност, отколкото бягането на пътечка във фитнеса.

Битува мнението, че тонизиращо и пробуждащо действие притежава само душът, а ваната – напротив – отпуска. Но зависи каква вана. Англичаните например, които не обичат особено душа, предпочитат сутрин и вечер ваната и са изобретили гениално просто и нескъпо средство да превърнат процедурата в ободряваща. Това е обикновеният чай, макар и най-евтиният, но много силен
– примерно три чаени лъжички на чаша вряла вода – за една вана е напълно достатъчно. Докато сте се занимавали със самомасаж, чаят за ваната е киснал. Водата трябва да е много топла, а продължителността на процедурата е само пет минути. В резултат ще се почувствате необикновено свежи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *