Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Непоносимост към глутен? Провери дали не си един от тях!

Повече от 55 са болестите, свързани с непоносимостта към глутен

gluten free
Непоносимост към глутен

Глутенът е протеин, който се намира в житните култури- пшеница, ръж, ечемик, овес. Смята се, че 99% от хората, които имат непоносимост към глутен(целиакия), никога не са диагностицирани.

Възможно ли е да имам непоносимост към глутен?

Ако са налице някои от следните симптоми, това може да е знак, че имате непоносимост към глутен:
– Храносмилателни проблеми, като газове, подуване на корема, диария и дори запек.
– Кератоза пиларис (известен като или „гъша кожа“ ).
– Чувство на умора след консумация на храна, съдържаща глутен.
– Автоимунно заболяване, като ревматоиден артрит, язвен колит, лупус, псориазис, склеродерма или множествена склероза.
– Неврологични симптоми, като замайване или нарушено чувство за равновесие.
– Хормонен дисбаланс или неизяснен стерилитет.
– Мигренозно главоболие.
– Ако вашият лекар не може да посочи причината за вашата умора или болка.
– Възпаление, подуване или болки в ставите на пръстите, коленете или бедрата.

Как да се тествам за нетърпимост към глутен?

Най-добрият начин, чрез който би могло да се определи дали имате този проблем, е да се направи диета с неговото елиминиране в продължение на най-малко 2 до 3 седмици, и след това да го въведете отново. Имайте предвид, че глутенът е много силен протеин, и може да отнеме месеци и дори години, за да изчистите вашата система. Колкото по-дълго успеете да го премахне от храната си, преди повторното въвеждане, толкова по-добре.

Ето мнението на лекаря: Най-добрият съвет, който мога да споделя с моите пациенти, е че ако се чувствате по-добре без глутен или по-зле, когато са го въвели отново, е вероятно да имате проблем, казва доктор Маерс.

ЗАПОМНЕТЕ! За да получите точни резултати, от този метод на изпитване, вие трябва да елиминирате на 100% глутена от вашето менюто.

Как да се лекувате?

Премахването му 100% от вашата диета, означава 100%. Дори и следи от глутен, от кръстосано замърсяване, от лекарства или от хранителни добавки, може да бъде достатъчно, за да предизвика имунна реакция в тялото ви. Оправданието: „Ние не го ядем в нашата къща, само когато се храним навън“ е пълна заблуда.

Каква е причината за увеличаване броя на хората с целиакия, не е известно. Това все още е в процес на изследване. За хората, които имат непоносимост към глутен, употребата на продукти с глутен – дори и само веднъж месечно, увеличава относителния риск от смърт със 600%.

Д-р Ейми Маерс от Института по Функционална Медицина Ню Йорк съветва: Потърсете специалист по алтернативна медицина, или лекар-диетолог, който ще ви изготви специално меню. Следвайте съветите на специалистите и не правете експерименти със здравето си – само така ще откриете правилния подход към проблема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *