Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Греховно пристрастяване

Чували сте за мляко с аромат на шафран, десерти и ястия, но какво ще кажете за чай!

product_6260

Чай или подправки – две неща, които не могат да живеят разделени, аромат в ястията и здраве за тялото.

ЧАЙ ОТ КАРДАМОН

Най-добрият начин да започнете деня си с чаша чай от кардамон. Той не само повишава храносмилането, облекчава главоболие и стомашни спазми, но и има охлаждащ ефект върху тялото. Диуретичните свойства на кардамона също го правят чудесен за  прочистване на тялото.

ЧАЙ ОТ КАНЕЛА

Много малко хора знаят, че канелата всъщност има най-високо съдържание на антиоксиданти сред билки и подправки. Помага за регулиране нивата на холестерола. В доклад, публикуван в Annals of Family Medicine, известено медицинско списание, се потвърди, че консумация на канела води до намаляване на нивата на холестерола и кръвната захар.

ЧАЙ ОТ ШАФРАН

Чували  сте за мляко с аромат на шафран , десерти и ястия, но какво ще кажете за чай! Не само, че вкусът му води до греховно пристрастяване, но Енциклопедия на лечебните храни изброява шафрана, като билка с потенциални ползи за здравето. Освен, че придава несравним вкус на чая, шафрана също има противоракови свойства, антиоксиданти, които могат да намалят сърдечно-съдовите заболявания и способност да защити зрителните клетки. Шафранови нишки са разпръсквани по леглата и слагани в горещи чайове като лек срещу пристъпи на меланхолия, използван е и като афродизиак. По време на азиатските си нашествия  Александър Велики използвал персийски шафран в чая, ориза и баните си като лек за бойни рани. Тайните на  шафрана  ще събудят у вас ненаситно желание  да го  ползвате като балсам за душата.

ЧАЙ ОТ КИМИОН

Ако имате безсъние тогава не търсете друго, освен чай от кимион. Тези семена, известни със своите седативни свойства имат успокояващ ефект върху тялото. Кимиона също помага при усвояване на желязото от храната. Кимион на прах, смесен с пюре от банан е всъщност едно от най-популярните средства да победим безсънието.

ЧАЙ ОТ ЛАЙКА

Няма по-добър за храносмилателната система от успокояващия чай от лайка. Завършете вечерята с чаша от този чай. Чая от лайка е най-доброто решение за проблемите, свързани с кожата. Охладени пакетчета лайка може да се използват за намаляване на тъмни кръгове и успокояват подпухналите очи.

Последните проучвания показват, потенциалните ползи от лайка в лечението на хипергликемия, разстроен стомах, диабетни усложнения и тревожно разстройство. Лайката има също антиоксидантни, антимикробни, противовъзпалителни и антитромбоцитни ефекти. Докладите са публикувани от Университета на Тексас Medical Branch САЩ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *