Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Честите пътувания вредят на здравето

Можем да изброим поне 10 причини, поради които е полезно да се пътува

Business woman walking through airport
Business woman walking through airport

Но можем да назовем и още 10, които подкрепят тезата, че дори и хубавите и приятни неща трябва да бъдат дозирани, поне в случаите, в които това зависи от нас.

Навярно, повечето пътешественици изглеждат привлекателни и харизматични в очите на много обикновени туристи. И не само в техните очи. Кой не би искал да грабне един куфар с най-необходимото и да пътува по света просто ей така- без цел и посока.

Но, има и нещо друго – хората рядко мислят за това, че всяка монета има две страни. Оказа се, че честите пътувания вредят на здравето. Как точно и защо?

Иде реч за нарушение на циркадните ритми, дълбока венозна тромбоза, излагане на радиация, стрес, самота и тъга по семейството и приятелите, пише Zee News .

И най-вече – това изследване засягало онези, чието пътуване е свързано с работата им. Изследователи от Университета в Съри и Университета в Лунд установили, че много от нас вярват, че хората, които водят „хипермобилен“ начин на живот, имат висок социален статус, нямат проблеми със здравето и почти винаги изглеждат като току що обработена с фотошоп корица на списание. Поне така медиите изобразяват туристите. Всъщност, макар и да не го осъзнават, онези който често пътуват, имат повишени нива на стрес. Тези хора често страдат от самота и здравословни проблеми.

Ако ви се налага да пътувате често, то най-вероятно също толкова често усещате умора и разсеяност. Това усещане трае месец след завръщането у дома. Причината е в разграждането на биоритмите, които причиняват временни промени в мозъка. Подобна е ситуацията и с хората, които работят нощна смяна, казва проф. Ланс Кригзфийлд от Университета на Калифорния.

Преди това, учените от Института Вайцман са установили, че честите пътувания увеличават риска от затлъстяване и други метаболитни нарушения. Това важи най-вече за онези туристи, които държат да опитат всичко екзотично от кухнята на страната, в която са. Специалистите съветват хората, които пътуват често да наблягат повече на плодовете, и най-вече на зеленцуците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *