Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословни ползи от гъбата Лъвска грива – подобрява мозъчната функция и се бори успешно с депресиите!

Ползи от гъбата Лъвска грива. Тя е лекарствена гъба и мощна суперхрана, адаптоген за мозъка, нервите и имунната система.

лъвската грива е изключително полезна за мозъка

Гъбата се отличава със своя специфичен и различен външен вид. Тя представлява голяма маса от продълговати бели, каскадни пипала, които се стичат по дължина. От там идва и името й – Лъвска грива. Тази гъба е паразитна и расте по дърветата и дървените трупи. Тя се използва от хилядолетия в Азия и за нея казват, че прави „ железни нерви и лъвска памет”.

Известна със своето мощно имуностимулиращо действие, Лъвската грива (Hericium Erinaceus) е била използвана, като чай в продължение на векове от будистките монаси, за да се подобри силата на мозъка и повиши способността им да се концентрират по време на медитация.

 

От всички лекарствени гъби, Лъвската грива е определена, като супер гъбата за мозъка и нервната система!

Лъвската грива има потенциал на антидепресант и помага при депресия. Тя е наречена „умна гъба” поради възможностите и да увеличава паметта и познавателните функции на мозъка.

Нервния растежен фактор (NGF) е протеин, който има важна роля за поддържането, оцеляването и регенерацията на невроните. Неговата липса се смята за една от най-важните причини за болестта на Алцхаймер. Той е необходим на мозъка и важните сетивни неврони, за да се запази цялата нервна система здрава и силна. NGF също насърчава развитието на „нов растежен неврон” в централната и периферната нервна система.

херициумПри наличие на  различни неврологични заболявания, мозъкът не може да произвежда свой собствен NGF. Полупропускливата мембрана, наречена миелинова обвивка или кръвно-мозъчна бариера, инхибира тялото от доставяне на външни източници на NGF и влошаването на мозъчните неврони започва бавно да се проявява във времето.

Растежния фактор на нервите играе важна роля за повдигане на настроението, облекчаване състоянията на тревожност и намаляване на възможностите за изпадане в депресия.

 

Специалиста по гъби Пол Стеймътс казва:

Пол Стеймътс - ползи от гъбата лъвска грива
Пол Стеймътс казва:

„За разлика от всички познати до момента хранителни вещества, гъбата Херициум еринацеус има изключителен ефект при насърчаване и предизвикване на нервния растежен фактор (NGF) в мозъка.”

Лъвската грива е считана за суперхрана за тези, които получават пристъпи, именно заради способността да предизвиква нервна регенрация. Тя е изключително полезна за хора с епилепсия или с Гран-мал припадъци, тъй като и двете предизвикват увреждания на нервните клетки в мозъка и засягат когнитивната функция.

Гъба Лъвска грива в българия

Лъвската грива, подобно на повечето лекарствени гъби, съдържа големи количества антиоксиданти, бета-глюкани и полизахариди, които стават възприемчиви от организма , при обработка и превръщането им в екстракти. Тези здравни компоненти са мощни имуномодулатори и поддържат „ здрава имунната система в дълбочина”.

Специфичните активни съставки в гъбата, включително бета-глюкоксилани, както и четири други полизахариди и пептиди, са отговорни за значително засилване на имунната система и са обект на изследвания за наличните положителни ефекти при намаляване растежа на тумура.

 

Лъвската грива е мощен катализатор за възстановяване на мозъчната тъкан и помага за подобряване на паметта и познавателната функция.

Д-р Хироказу Кауагиши за ползи от гъбата лъвска грива
Д-р Хироказу Кауагиши извършва проучвания в Япония

В проучвания, проведени в Япония от д-р Хироказу Кауагиши, е открито, че гъбата стимулира синтеза на Нервния растежен фактор (NGF). Това е основният  хранителен протеин, който е отговорен за подобряване и възстановяване след неврологични заболявания.

Гъбата Лъвска грива показва изключителна активност при стимулация на синтеза на нервния растежен фактор, съдържащ две уникални съединения –хериценони и еринацини. Хериценоните имат уникалната способност да активират мозъка да произвежда повече NGF.

Еринацините, от своя страна са едни от най-мощните NGF индуктори, от всички природни съединения.Те могат да преминат през кръвно-мозъчната бариера за да насърчат производството на нови неврони вътре в самия мозък.

През 2013 г е публикувано изследване в списание за лекарствени гъби:

 „ В заключение, във воден екстракт от лъвска грива се съдържат невроактивни съединения, които индуцират NGF – синтез и насърчават растежа на аксона в NG 108-15 клетки.”

 

Гъбата лъвска грива е с доказан ефект на способността си да стимулира растежа на невроните, да възвръща моторно-мускулните пътища за реагиране при Паркинсон и да възстановява неврологичните травми след прекаран инсулт!

лъвска грива подобрява мозъчните функции
Ползи от гъбата лъвска грива – тя е адаптоген за мозъка и подобрява мозъчната функция при хора, прекарали инсулт

В допълнение, Лъвската грива е изследвана и за намаляване на амилоидните плаки, които пречат на мозъчната невротрансмисия. Амилоидните плаки са израстъци на бета-амилоид протеините, които произхождат от мастна мембрана около нервните клетки. Когато тези малки протеини се откъснат, могат да блокират сигналите между клетките, което се смята за важна роля при Алцхаймер и различни невродегенеративни нарушения, като Паркинсон.

Лъвската грива, заедно с кордицепс гъба и множество билки, като астрагал се използва за природно лечение на лаймска болест.

Друг вид проучвания са направени за да се покаже ефективността на Лъвската грива при елиминиране на бактерията спирохета в мозъка.

За повече информация ТУК.

Неврохелт ПЛЮС
Неврохелт ПЛЮС (с екстракт от Лъвска грива) – подходящ при мозъчни увреждания

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Здравословни ползи от гъбата Лъвска грива – подобрява мозъчната функция и се бори успешно с депресиите!

  1. Pingback: Възстановяване след инсулт - По пантофи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *