Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Течната диета спасява от диабет

Може ли да се победи страшният диабет чрез нискокалорийна течна диета? Привържениците на хранене със сокове уверяват, че по този начин болестта се лекува и развитието й се трансформира.

диабет
С помощта н свежите сокове преодоляваме опасния диабет

Учени от Великобритания изучават възможността да овладеят болестта диабет от втори тип, като намалят потребността от инсулин чрез нискокалорична сокова диета. Вече е известно, че нискокалоричното хранене позволява успешно да се контролира развитието на болестта и значително да се укрепи здравето на жертвите й, припомнят от medikforum.ru.

Екип от университета в Нюкасъл е провел предварително клинично изследване с участието на 11 пациенти с диабет от втори тип. Доброволците трябвало да минат на нискокалорична течна диета от супи, коктейли, зеленчукови сокове без съдържание на нишесте – например от броколи и спанак. След 12 седмици при седем от пациентите било постигнато нормализиране на показателите за кръвна захар. Освен това те намалили теглото си средно с по един до 2.5 килограма.

В момента друг екип – от Имперския колеж в Лондон, изследва предимствата на нискокалоричната течна диета при 90 пациенти с хроничен диабет от втори тип. Повечето от доброволците живеят с болестта над 10 години, а всички са на инсулин. Изследването ще продължи три месеца. Половината от участниците в него ще се хранят при нискокалорична течна диета. Менюто ще им осигурява по 800 калории дневно – докато стандартът предполага 2000 за жените и 2500 – за мъжете.

Втората доброволческа група ще спазва традиционна нискокалорична диета с 1700 калории на ден. За нея се планират и физически натоварвания.

Пациентите ще бъдат наблюдавани в продължение на една година. Всеки месец ще им изчисляват индекса на телесната маса. Според учените нискокалоричното хранене кара тялото да черпи от резервите си, като по този начин се изгарят мазнините около черния дроб и панкреаса. Тъкмо тези мастни натрупвания пречат на организма да произведе необходимите хормони, като затрудняват функциите на панкреаса. Затруднява се производството на инсулин и кръвната захар нараства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *