Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анасонът действа при тези проблеми!

Анасонът се използва като антибактериално, антимикробно, антисептично, спазмолитично, ароматично, газогонно, потогонно, подпомагащо храносмилателната система, диуретично, отхрачващо, леко естрогенно, отпускащо мускулите, антипаразитно и стимулиращо средство.

Анасоновите семена могат да се добавят към някои ястия при готвене, за да ароматизират и да облекчат храносмилането. Могат и да бъдат приемани сушени в дози от 1 до 3 ч. л. на ден.

За приготвянето на чай една чаена лъжица от натрошени семена се сипва в чаша гореща вода, може да се комбинира с копър и кимион за облекчаване на газовете. За успокояване на кашлицата се добавят подбел, лечебна ружа, исоп и женско биле. За деца дозата е до 1 ч. л. от този чай.

Анасонът помага при колики
Анасонът помага при колики

Препаратите от анасоново етерично масло могат да се използват за инхалации или да се приемат перорално в доза от 0,3 г на ден. Освен това мастиката, която съдържа етерично масло от анасон, може да се разреди в гореща вода, след което да се изпие, за да облекчи проблемите в бронхиалната тръба като бронхит и бронхоспазъм при астма. От една до три капки етерично масло, капнати върху бучка захар, могат да помогнат при колики.

Предпазни мерки
Лицата, алергични към анасон или анетол (основната му съставка), следва да избягват употребата му. Възможно е да се развие алергична чувствителност към анасона. Затова количеството на анасоново масло, което се дава на бебета и деца, трябва да бъде внимателно следено. През 2002 г. е регистриран случай на бебе, настанено в спешно отделение с припадъци, получени в резултат от многократно приемане на чай, съдържащ анасоново масло.

Странични ефекти
Въпреки че анасонът обикновено се счита за безопасен, страничните ефекти на неговото естрогенно действие не са напълно проучени. Анасоновото масло може да предизвика гадене, повръщане, гърчове и белодробен оток, ако се погълне в големи количества. Също така концентрираното масло може да предизвика дразнене при пряк допир до кожата.

Важно е да се отбележи, че японският звездовиден анасон е друг вид растение – то е отровно!

Взаимодействия
Не са съобщени взаимодействия.

При стомашни проблеми и подут корем помага и билковият продукт „Гастромакс“!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *