ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кардиолозите са формулирали правила за защита от сърдечна недостатъчност

Често лекарите предписват лесни и прости правила за лечение и превенция на някои от най-сериозните заболявания

ходене Още по-често обаче, ние пропускаме да изпълняваме тези прости и лесни правила, което пък предизвиква дълго и сложно лечение.

Ето какво предписват специалистите по сърдечни болести и кардиолозите, за да запазим по-дълго време здравето на сърцето си.

Планински туризъм, който по отношение на темпа е около 3 км / час, изгаряне 845 калории на седмица и ограничаване на консумацията на алкохол до 2 питие за вечерта ще помогне да се намали наполовина риска от сърдечна недостатъчност, пише The Telegraph. Това заключение е станало на база проучване, проведено сред 4500 души. Тези 4500 души са наблюдавани в продължение на 20 години. Учените се интересували от храненето, нивото на активност, тютюнопушенето, приема на алкохол, височината, теглото, обиколката на талията и състоянието на сърцето на доброволците.

Анализ на информацията, събирана в продължение на две десетилетия доведе до горното заключение. Изненадващо, рискът от сърдечна недостатъчност не зависи от диетата, за разлика от други фактори. Според д-р Лиана Дел Гоббо от Tufts University, това не означава, че можем да пренебрегнем която и да е здравословна диета. Балансираното хранене е важно за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2.

Сърдечна недостатъчност се появява, когато сърцето губи способността си да управлява правилно кръвния обем поради отслабването или втвърдяването на мускулната тъкан. В резултат на това хората имат задух, умора, отоци. Обикновено недостатъчност се развива след сърдечен удар. Лекарите подчертават, че никога не е късно да променим начина си на живот и да включим повече движение в него.

И така, за да обобщим, ще кажем, че движение поне половин час на ден, ограничаване на мазните и сладки храни, както и на алкохола са гаранция за добра работа на сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *