Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо не трябва да злоупотребяваме с антибиотиците?

Защо все повече болни се оказват в капана на антибиотичната резистентност и как да се грижим за себе си така, че имунитетът винаги да побеждава?

imunitetaБитката за здраве

Изглежда тя тепърва предстои – направени проучвания показват, че бактерии, които ни застрашават със сериозни инфекциозни заболявания – сепсис, пневмония, уроинфекции, диария и др., все по-често не реагират на антибиотичното лечение. Учените са наясно, че са нужни спешни мерки, а в същото време през последните 30 години няма напредък в създаването на нови антибиотици. Но с нарастващата резистентност към тях, идва и необходимостта от промяна в мисленето. Вместо да търсим нови начини за унищожаване на патогенните бактерии и микроорганизми, трябва да знаем как да помогнем на организма да се пребори с тях. А това се случва, когато имунната система работи добре.

Какво ни вреди?

Имунната ни система се влияе от много фактори: стрес, преумора, неправилно хранене, дехидратация, енергиен дефицит, прекомерен прием на медикаменти, сред които и антибиотици. В момент, в който се съберат няколко стресора – изтощение и преумора от работа, недостиг на сън, преохлаждане, имунитетът ни пада и микроорганизмите атакуват.

Медицински проучвания сочат, че около половината от боледуващите злоупотребяват с приемането на антибиотици.

Но честата им употреба води до резистентност към тях поради естествения процес на мутации в бактериите, които се „научават“ как да обезвреждат медикамента. Възможните странични ефекти са много: стомашни проблеми, алергични реакции, повишена податливост на организма към инфекции. Антибиотиците могат да провокират широко разпространени хронични заболявания като затлъстяване, диабет и рак. А последни открития сочат, че ранното им прилагане при новородените води до развитие на наднормено тегло в по-късна възраст.

Има ли изход?

Лекарите хомеопати препоръчват на първо място да поддържаме хармонична вътрешна среда – добро физическо и емоционално състояние, като си почиваме достатъчно и се движим достатъчно. Така тялото се освобождава от стреса. Правилното хранене пък включва протеини, въглехидрати (от добрия тип) и полезни мазнини, които са имуномодулатор, както и богатите на антиоксиданти зеленчуци. Нуждаем се също от 2 литра и половина вода дневно. С помощта на хомеопатичното лечение и Шуслеровата терапия може да се постигне баланс и равновесие в организма. Всички тези мерки са нужни за активирането на имунитета.

5 сутрешни ритуали, които здравите хора правят всеки ден

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *