Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хидротерапия при хрема, бронхит и още…

Хидротерапията е на мода, както криотерапията и термотерапията. Всички те са прости и лесни за изпълнение процедури, дори в домашни условия. Ако водата не може да замени медикаментите, тя в повечето случаи е необходимо допълващо лечение и не крие никакви опасности. При условие, че я използвате правилно. И въпрос не може да става да прилагате топло, когато симптомите изискват да прилагате студено (като в случай на оток или хематом например). Не бива също да се лекувате, без да се консултирате с лекар.

le4enie vodaЕто някои рецепти за лечение с вода.

ФИЗИЧЕСКА УМОРА И БОЛКИ В ГЪРБА

Вземете хубава топла вана.

Топлината разширява кръвоносните съдове, което води до мускулна релаксация. Ето защо топлата вана е добро средство за отпускане. Внимавайте обаче, ако имате ишиас. Тогава през първите 48 часа е за предпочитане студът пред топлината.

Напълнете ваната с топла вода (около 38 градуса). Легнете вътре и останете неподвижни около 20 мин.

Добавете етерично масло от лавандула. То помага за по-добрия релакс – 10 капки в една вана с топла вода.

ХРЕМА

Опитайте инхалация

Водните пари ще ви донесат невероятно облекчение, като ще овлажнят носната ви лигавица и ще ви помогнат по- лесно да почистите носа си.

Cипете гореща вода (но не вряла) в голям съд. Покрийте главата си с кърпа и се наведете над съда. Вдишвайте парата 10-15 минути два-три пъти дневно.

За по-добър резултат разтворете във водата за инхалация 3 капки етерично масло от евкалипт, 3 капки мента и 3 капки ниаули.

БРОНХИТ

Топъл компрес на гърдите

Бронхитът е съпътстван от болезнено усещане за притискане в гърдите, което ще облекчите с помощта на топлината.

Поставете топъл и влажен компрес или кърпа върху гърдите си и го оставете да подейства 15 мин.

Можете да замените кърпата с бутилка гореща вода или с електрическа възглавница. Но задължително правете процедурата с бутилката или електрическата възглавница върху дрехите, за да не изгорите гърдите си.

НАТЕЖАЛИ ИЛИ УМОРЕНИ КРАКА

Студена баня на ходилата

Подути крака, усещане за тежест. .. Ако страдате от лошо кръвообращение в долните крайници, студените бани за крака са за вас. Те имат приятно успокояващо въздействие, особено в края на деня.

Напълнете един леген със студена вода (около 15 градуса). Натопете краката си и ги дръжте така, докато започнете да усещате топлина.

Добавете във водата няколко капки етерично масло от розмарин. Друг трик: редувайте топла и студена баня или душ. Това ще ускори кръвообращението.

ГЛАВОБОЛИЕ

Облекчава го кърпа със студена вода върху челото.

Студеното свива разширените кръвоносни съдове, които са в основата на главоболието. Затова студеното е чудесен естествен начин да облекчите неприятните кризи на главоболие.

Напоете една кърпа със студена вода. Изцедете я и я поставете върху челото си. Освежете я отново, щом стане топла.

Поставянето на кубче лед директно или увито в кърпа, може и в памучен чорап върху челото или слепоочията също е ефикасно.

Край на болките в кръста и гърба!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *