Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Истината за хляба и стомашните проблеми

Хлябът не е виновен за подуването на стомаха

Мнозина са на мнение, че хлябът е основният виновник за голяма част от стомашните проблеми.

Резултатите от ново проучване обаче сочат, че хлябът е набеждаван безпричинно за проблемите със стомаха. Специалистите посочват, че прекратяването на консумацията на хляб нанася много повече вреди на организма, отколкото са ползите.

На базата на новото проучване, учените стигнаха до извода, че не в консумацията на хляб се корени причината за подутия стомах, а в храните, които приемаме заедно с него.

hliab
hliab

Те аргументират твърдението си посочвайки, че когато хапваме сандвич, направен с пълнозърнеста питка, тя не дразни стомаха за разлика от плънката.

Доказателствата от новото изследване сочат, че всеобщото разбиране за вредата от хляба е по-скоро възприятие, отколкото реалност, пише БГНЕС.

Редица знаменитости, сред които Гуинет Полтроу и Мадона се отказаха публично от приема на глутен, без да са наясно, че продуктите, на които е отбелязано, че не съдържат глутен, са с много по-високо съдържание на захар и мазнини от останалите продукти.
Припомняме, че актрисата Гуинет Полтроу заяви категорично, че повече никога няма да сложи глутен в устата си, а певицата Мадона обяви, че липсата на глутен в менюто й я поддържа млада.

Резултатите от новото проучване развенчаха и друг мит за хляба, според който е по-здравословно да приемаме пълнозърнест хляб, отколкото бял.
Оказва се, че хлябът, какъвто и да е той не вреди на организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *