ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо лятото ни състарява – пет причини

Лятото ни радва, но и състарява по-бързо
Лятото ни радва, но и състарява по-бързо

Лятото е любим сезон на много хора. Малко обаче са онези от тях, които знаят, че в тази част на годината процесите на стареене се ускоряват. Ето защо:

Има най-малко пет причини за по-бързо остаряване през лятото, отбелязват от medikforum.ru. Да започнем със слънцето. Между 30 и 50% от хората, които понасят силно лятно слънце, никога не използват слънцезащитни кремове. Не използват подобни средства дори тогава, когато съзнателно прекарват на открито най-горещите часове на деня. Всъщност именно тогава ултравиолетовите лъчи нанасят най-сериозни поражения на кожата – предизвикват прекомерното й изсушаване, появата на бръчки и пигментни петна. Те са отговорни за разпадането на колагеновите влакна, които поддържат кожата гладка и еластична.Млада.

Климатиците. В горещите дни те са нашето спасение – но тази полезна техника изсмуква влагата от въздуха, докато охлажда помещенията. Сухият въздух обезводнява кожата и ускорява стареенето на клетките.

Басейните. Хлорните разтвори във водата на басейните наистина блокират патогенните микроби, но в съчетание със слънчевото греене те са направо пагубни. Честото къпане в басейни под слънцето действа разрушаващо на кожата и косата, изсушава и сбръчква, а косата – особено боядисаната – се обезцветява и накъсва, започва да „цъфти”.
Ярката светлина. Тя е благословена – но именно тя ни причинява малките бръчици край очите, които трябва постоянно да присвиваме. Движенията на лицевите мускули са постоянни, за да се приспособяваме към лятната светлина – и това оставя следи.
Джапанките. Всевъзможните леки чехли и джапанки за плаж са наистина леки и приятни, но само ако не прекарваме цял ден обути по този начин. Дългите разстояния по джапанки напрягат мускулите на краката и гърба – когато крайниците не усещат необходимата опора, те търсят компенсация и причиняват в дългосрочен план болки в коленете, бедрата и гърба. Такива болки съвсем не са присъщи на младите хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *