Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АРКОКСИЯ / ARCOXIA

Съдържа еторикоксиб, калциев хидроген фосфа, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, пчелен восък, лактоза монохидрат, хипромелоза, оцветители

Предназначение

Аркоксия - един добър вариант при болки в мускулите и костите
Аркоксия – един добър вариант при болки в мускулите и костите

АРКОКСИЯ е нестероиден противовъзпалителен медикамент. Прилага се по лекарско предписание за намаляване на отоци и болка в мускули и стави. Повлиява болестни състояния при подагра, ревматоиден артрит, остеоартрит и анкилозиращ спондилит.

Как се приема

Този медикамент се приема в дози и с продължителност, определени от лекуващия в зависимост от характера и тежестта на здравословния проблем. Лекарството се взема веднъж дневно, с достатъчно вода, независимо от храненията. Продължителната терапия с високи дози АРКОКСИЯ повишава риска от сърдечен удар или инсулт, затова е необходим лекарски контрол и стриктно спазване на указанията му.

Лечението на остеоартрит се извършва с еднократна дневна доза от 30 до 60 мг. При ревматоиден артрит и анкилозиращ спондилит дневната доза е 90 мг, а при подагра – 120 мг, но не повече от 8 последователни дни в острата фаза на пристъп.

Пациенти с чернодробни заболявания приемат по лекарска преценка не повече от 60 мг дневно, независимо от диагнозата; възможна е и схема на терапия с прием през ден.

При неволно предозиране е необходима незабавна медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АРКОКСИЯ може да причини странични ефекти, някои от които изискват лекарска намеса.

Възможни са алергични реакции от рода на обриви и/или задух, оток на лицето, устните и езика, затруднено преглъщане. Сред нерядко срещаните ефекти са стомашните проблеми – колики и продължителни болки, впоследствие черни изпражнения. Има също информация за болки в гърдите и в зоната на черния дроб, пожълтяване на кожата. Всички тези симптоми налагат отказ от медикамента и спешна медицинска помощ.

Сред страничните ефекти от лечението с АРКОКСИЯ са също слабост и умора, задържане на течности – отоци, киселини и газове, гадене, повишено кръвно налягане.

По-рядко може да стане дума за сухота в устата, запек и болки в червата, гастрит, виене на свят, мускулни крампи, слабост, сънливост, тревожност и/или депресия, обриви, сърдечни смущения, крампи, проблеми с уринирането.

Единични са сигналите за халюцинации, тежки стомашни кръвоизливи, бронхоспазъм, тежки отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се използва при терапии на деца и подрастващи под 16 години.

АРКОКСИЯ не се препоръчва при алергия към някой от компонентите.

Не прилагайте при бременност или кърмене.

Медикаментът не е подходящ за пациенти със сериозни заболявания на бъбреците или черния дроб, тежък гастрит или язва, колит, болест на Крон.

Не е уместно прилагането на медикамента при заболявания на сърдечно-съдовата система.

Необходима е индивидуална преценка за риска от прилагането на лекарството при хипертония, диабет, повишен холестерол, в случаите със задържане на течности и отоци. Лекуващият трябва да прецени дали рискът от негативен епизод не превишава възможната полза от медикамента.

Взаимодействия с други медикаменти

Наложително е специално внимание в случаите, когато се налага паралелен прием на този медикамент с други, от които потребителят не може да се откаже поради хронични заболявания. Да се внимава при съчетаването на АРКОКСИЯ с антикоагуланти, някои антибиотици, метотрексат – за потискане на имунната система, за лечение на хипертония и сърдечна недостатъчност, антидепресанти, диуретици, орални контрацептиви, хормонозаместващи продукти, лекарства срещу астматични пристъпи, аспирин.

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 7 таблетки х 90 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *