Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрем болките при артрит?

Страдам от дегенеративен артрит. Интересува ме какви са другите начини на лечение, освен оперативния? И има ли някаква възможност поне да се премахне болката?

Калин Ангелов – Пловдив

 Дегенеративният артрит възниква в става­та 6 основата на палеца на крака. Заболяването се характеризира с болка и скованост в големия пръст. С течение на времето този пръст става по-схванат. При наличието на дегенеративен артрит хрущялът на ставата разположен в основата на големия тънък пръст на крака, изтънява още по­вече. Има няколко причини за заболяването. Някои от най-честите са: S Структурни аномалии на вируса на шап. S Прекалено натоварване. S Наранявания, като пресрещане на пръста, s Възпалителни заболявания като ревматоиден артрит или подагра.

Общите симптоми на заболяването са:

  • Болка и скованост в големия пръст.
  • Болка и скованост и засилено усещане за студ при влажни условия.
  • Оток и възпаление около ставата, разположена в основа­та на палеца на крака.

Заболяването е лечимо. Лекуващият лекар може да предпише лекарства за болка и противовъзпа­лителни лекарства, да препоръча различен вид обувки или да приложи инжекции с кортикостероиди. Инжекции от кортикостероиди в малки дози може да помогнат за намаляване на възпалението и болката. Ултразвуковата терапия и другите видове физическа терапия също може да бъдат предписани. При тежките случаи, може да е необ­ходима хирургична намеса. Сериозно усложнение на дегенеративния артрит е костната шпора. Тя е костна проекция. Често се наблюдава при състояния като артрит.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *