Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мицеларната вода е полезна за всеки тип кожа!

Това модерно козметично средство има много качества, които печелят все повече почитателки. Мицеларната вода не съдържа алкохол, оцветители, ароматизатори и сапун.

micellar waterФормулата на мицеларната вода е едновременно ефикасна и нежна към епидермиса. Това я прави подходяща и за най-чувствителната кожа, както и за дамите, които носят оптични лещи. При много суха кожа е необходимо след мицеларната вода да се нанесе хидратантен крем. Всички видове мицеларна вода са тествани върху различни типове кожа и няма риск да попаднете на неподходяща за вас.

Още един плюс на мицеларните води е, че запазват баланса в хидролипидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Специфични съставки, добавени в някои от тях ги правят подходящи при борба с проблеми като розацея, различни видове дерматит, акне, много суха или много мазна кожа и др.

Премахва отлично грима

Мицеларната вода е съставена от мицели (микроскопични мехурчета), които абсорбират нечистотиите и замърсяванията. Във вътрешността им се задържа и излишъкът от себум.

На практика мицеларната вода почиства абсолютно всичко – червило, фон дьо тен, руж, сенки за очи, дори и водоустойчив грим. С нея можете да освежавате кожата си, без да се страхувате от нежелани алергични реакции.

Мицеларната вода е подходяща дори за почистване на нежната бебешка кожа.

Начин на употреба

Добре е да почистите лицето си на два етапа. Първо поставете малко от мицеларната вода върху памучен тампон и отстранете грима и замърсяванията. След това напоете с нея втори тампон и обтрийте с него лицето – така по кожата ще остане фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини, които ще защитят кожата за по-дълго. (Източник „Здравен журнал”)

 

Beauty съвети за горещите дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *