Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се налага операция при рак на дебелото черво?

Каква операция и кога ще се извърши, зависи от размерите и разположението на тумора. При мал­ки размери и подходящо разположение е възможно туморът да се отдели напълно и да се съхранят нормалните функции на дебелото черво. При големи размери и при някои разположения операцията за­вършва чрез създаване на изкуствен анален отвор, разположен на предната коремна страна.

В много случаи операцията се извършва в два етапа: отначало се премахва част от червото и се създава изкуствен анален отвор, а след няколко месеца колостомата се премахва и се възстановява нормалната функция на червото.

Прогнозата на заболяването зависи от размера на тумора и своевременното му хирургично лечение. Колкото по-малки са размерите, толкова е по-голяма вероятността за пълно излекуване. За профилактика на рака на дебелото черво е необходимо в менюто на човека да има повече плодове и зеленчуци, да не се допуска наличие на запек, съдържанието на червата да се изпразва без волево потискане и при първа необходимост. Своевременно трябва да се лекуват възпалителните заболявания на дебелото черво. Много важно е навреме да се премахват полипите на дебелото черво.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *