Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕТОДИН ФОРТ / ETODIN FORT

Съдържа етодолак, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскарамелоза натрий, силициев диоксид, повидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, железен оксид, макрогол

Предназначение

etoЕТОДИН ФОРТ е медикамент от типа нестероидни противовъзпалителни. Препоръчва се при ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, скованост на движенията и болки при артроза, остеоартрит. Прилага се и при възпалителни процеси с болка на мускулна и подкожна тъкан, главоболие, след стоматологични интервенции.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско назначение в доза и с продължителност, съобразени с характера на здравословния проблем и здравословното състояние на пациента. Обичайната дневна доза е 400-1200 мг, т.е. 1-3 таблетки. Те се разпределят за два приема – сутрин и вечер. При остри състояния приемът може да бъде при спазване на по-кратка пауза.

Максималната дневна доза от 1200 мг не бива да се надхвърля. Ако теглото на потребителя е под 60 кг, дозата се изчислява при дневен максимум от 20 мг/кг.

Допустима е терапия на младежки ревматоиден артрит за възрастова група 6-16 години, като приемът на ЕТОДИН ФОРТ е веднъж на ден при ограничения за дозата от 400 мг при тегло на потребителя до 30 кг, 600 мг – до 45 кг, 800 мг – до 60 кг, 1200 мг – над 60 кг.

При неволно предозиране потърсете незабавно медицинска консултация. Не спирайте назначеното лечение, ако симптоматиката на заболяването се подобри; възможни са рецидиви.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЕТОДИН ФОРТ може да провокира болки в стомаха, гадене и повръщане, газове, запек или диария. Тези симптоми обикновено са слабо изразени и преходни, но в някои случаи се получават остри епизоди на язва с кървене.

Регистрирани са и случаи на алергични реакции – алергичен ринит, пристъпи на астма, сърбеж и възпаления на кожата.

Други странични ефекти са главоболието, умора и замаяност. Повишава се рискът от инфаркт или инсулт при потребители с хипертония.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕТОДИН ФОРТ не бива да се приема при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Медикаментът не е подходящ за потребители с язва, сърдечно заболяване или отклонения в чернодробните функции.

Избягвайте ЕТОДИН ФОРТ, ако страдате от алергичен ринит, астма или уртикария при лечение с други нестероидни противовъзпалителни средства.

Ако се налага прием на ЕТОДИН ФОРТ и потребителят е в риск – с диабет, висок холестерол или преживени инфаркт или инсулт, терапията трябва да се обмисли специално.

Избягвайте този медикамент при бременност и кърмене.

Не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

ЕТОДИН ФОРТ трябва да се прилага при специален контрол съвместно с антикоагуланти поради риск от кръвоизливи.

Медикаментът налага индивидуален план за терапия, ако трябва да се съвместява със сулфамиди, литий, диуретици, метотрексат и някои медикаменти при епилепсия и гърчове.

________

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 14 таблетки х 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *