Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпитвам силен сърбеж и заглъхване на ушите. На какво може да се дължи това?

През последната седмица ш ме измъчва чувството за силен сърбеж в ушите, които от време на време заглъхват. При опит да преодолея сърбежа с клечка за уши усещам болка. За какво заболяване става въпрос?

Стефка Петрова – Казанлък

Отговорите на вашият въпрос са два: или имате запушване на канала в ухото с ушна кал, или страдате от отомикоза. В първия случай трябва да отидете при лекар за процедура по отпушване на ухото и това е много просто и напълно безболезнено. Не се препоръчва почи­стването да се извърши самостоятелно вкъщи, защото може да се повреди барабанът на мембраната на ухото. Но ако заболяването е отомикоза, значи в ухото се е загнездила гъбичка и е пре­дизвикала инфекция, с която предстои да се борите. Това заболяване съвсем не е невинно, както мислят някои хора, макар че започва с лек сърбеж в ухото. Към този сърбеж обикновено се добавя и усещането за болка, започвате да чувате шум. Ако причината за тези усещания е гъбичка, значи в бъдеще от ухото ви ще започне да излиза черна, кафява, жълта или зелена ушна кал- в зависимост от цвета на гъбичката.

А МОЖЕ И ТОВА ДА ВИ СЕ СЛУЧИ: При обостряне на болестта в ухото ще възникнат силни болки и световъртеж. Ще усетите, че сте започнали да чувате много по-лошо от преди. Когато заболяването е все още в начален стадий, тоест не е обхванало средното и вътреш­ното ухо, неприятните усещания са много по-слаби. Но ако гъбич­ките пробият тъпанчето, болест ще достигне и до средното ухо. Тук вече става въпрос за сери­озни усложнения и затова е не­обходимо лечението на подобни заболявания да започва веднага, още при първите симптоми.

Обърнете се веднага към отоларинголог. Не допускайте заболяването да се усложни.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Изпитвам силен сърбеж и заглъхване на ушите. На какво може да се дължи това?

  1. Pingback: Опасна ли е отомикозата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *