ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КЛАРИТИН / CLARITINE

Съдържа лоратадин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

klaritin-10-mgКЛАРИТИН е антихистаминов продукт. Използва се при пристъпи на алергичен ринит – облекчава мъчителните състояния с кихане, сърбеж и отделяне на секрети от носа, сенна хрема, при сърбеж, парене и сълзене на очите. Препоръчван е и при кожни алергични реакции – зачервяване и сърбеж, обриви, уртикарии.

Как се приема

Обичайната доза при терапия с КЛАРИТИН е една таблетка от 10 мг дневно, с чаша вода. Приемът не се съобразява с хранене. Дозата е резонна при възрастни и деца над 6 години и с тегло над 30 кг. Подходяща форма за малки деца е КЛАРИТИН сироп.

При неволно предозиране на медикамента е необходима консултация с лекар. Възможно е да се проявят симптоми от рода на сънливост, главоболие, учестяване на сърдечната дейност.

При неволно пропускане на приема не трябва да се приема компенсаторно двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

При възрастни, които се лекуват с КЛАРИТИН, най-често страничните ефекти се изразяват в сънливост, главоболие, повишен апетит, трудно заспиване.

При деца на възраст 2-12 години е възможно да се наблюдава нервност и раздразнителност, главоболие, усещане за умора.
За медикамента има единични данни за аритмия и ускорено сърцебиене, тежки алергични реакции, стомашен дискомфорт и гадене, пресъхване на устата, замайване, постоянна умора, обриви, отклонения в чернодробните показатели, косопад.

Кога НЕ БИВА да се приема

КЛАРИТИН не бива да се приема при алергия към някоя от съставките на продукта.

КЛАРИТИН не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не шофирайте при лечение с КЛАРИТИН, ако медикаментът ви причинява усещане за умора, сънливост и главоболие.
Медикаментът не бива да се използва, ако пациентът има запланувани кожни тестове за алергични реакции. Карантинният период е два дни преди тестовете.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия на КЛАРИТИН с опасни за потребителя последици. Въпреки това пациентът е длъжен да информира лекуващия, ако е на постоянна терапия за друго заболяване.

______

Усреднена цена в аптеките – 9.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *