ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИАФЕН / SIAFEN

Съдържа 5%  ибупрофен, карбомер, макрогол, диметилсулфоксид, пропиленгликол, левоментол, изопропилов алкохол, бензилов алкохол, вода

Предназначение

siafenСИАФЕН е продукт с ибупрофен, т.е. с очакван противоревматичен ефект; нестероидно противовъзпалително. Прилага се локално под формата на гел с цел обезболяване, овладяване на възпалението и отока. СИАФЕН гел е ефективен при ревматични, мускулни и умерени артритни болки. Има способност да постига бърз ефект, прониквайки бързо в тъканите. Действа добре и при невралгии и навяхване.

Как се приема

СИАФЕН гел е продукт за локално външно приложение. Нанася се внимателно върху проблемната зона 2-3 пъти дневно. Еднократната доза е от 4 до 10 см стълбче, изстискано от тубата. Гелът не бива да попада в устата или очите, след нанасяне ръцете се измиват грижливо.

Терапията със СИАФЕН трябва да даде резултат в рамките на не повече от две седмици. Ако това не се случи, продължаването на лечението е най-добре да е с друг медикамент.

При неволно поглъщане на значително количество от медикамента потърсете медицинска помощ.

СИАФЕН може да се прилага и под формата на перорална суспензия за деца; препоръчва се при простуда и грип с температура и болки.

Възможни нежелани ефекти

СИАФЕН гел рядко дава странични ефекти при правилно прилагане. Регистрираните оплаквания от пациенти засягат кожни реакции от рода на зачервяване, сърбеж и парене, поява на обриви, уртикарии.

Кога НЕ БИВА да се приема

СИАФЕН гел не бива да се прилага при деца под 12 години освен в случаите, когато това е препоръчано от лекар и е под медицински контрол.

Продуктът не се препоръчва, ако е известна алергия към някой от компонентите му, както и към аспирин и други нестероидни противовъзпалителни.

Гелът се полага само върху цяла, ненаранена кожа.

Да се прилага с повишено внимание при потребители с язва или заболявания на бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Не е подходящ за пациенти с астма или алергичен ринит.

СИАФЕН гел не се прилага по време на бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на СИАФЕН, независимо от специфичната форма, изисква консултация с лекар при постоянен прием на други лекарства. Възможни са взаимни влияния с ацетилсалицилова киселина, нестероидни противовъзпалителни, кортикостероиди и лекарства за понижаване на кръвното налягане.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за разфасовка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *